Čilietiška midijų sriuba

AUTORIUS:
Mileta
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Čilietiška midijų sriuba
Autorius apie receptą: Kadangi mano virtuvėje dominuoja skirtingų kultūrų virtuvės, kurias parsivežiau iš kelionių po įvairias šalis, konkursui norėjau pateikti kažką egzotiškesnio. Nors Kadangi mano virtuvėje dominuoja skirtingų kultūrų virtuvės, kurias parsivežiau iš kelionių po įvairias šalis, konkursui norėjau pateikti kažką egzotiškesnio. Nors šiais laikais kažką nustebinti tikrai nėra lengva. Vien Vilniuje galima surasti įvairių barų, kavinių ir restoranų , siūlančių ragauti patiekalus iš įvairiausių pasaulio kampelių. Tačiau grįžus į Lietuvą ir pasidomėjus, informacijos apie čilietišką virtuvę neradau. Taip pat neradau nei vieno recepto lietuviškuose receptų tinklalapiuose. Čilė turi turtingą, bet kol kas mums svetimą maisto kultūrą. Džiaugiuosi galėdama pasidalinti vienu iš receptų, kurio mane išmokė tikras čilietis. Pasirinkau šį patiekalą todėl, kad ne tik lengva pagaminti, tačiau ir nesunku surasti tinkamus produktus mūsų parduotuvėse ir, be abejo, labai skanu. (...daugiau) Mileta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1 kilogramas midijų (čilietiškų)
200 mililitrų balto sauso vyno (tinka ir nealkoholinis)
1 vienetas svogūnų
0.5 vieneto citrinų
50 gramų sviesto
20 gramų kalendros
2 skiltelės česnako
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
1 šaukštelis druskos
1 šaukštelis saldžiosios paprikos miltelių
1 kubelis daržovių sultinio
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
250 mililitrų vandens
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustyti. Atskirai smulkiai supjaustyti kalendra.
2.
Didelį puodą užkaisti ant mažos ugnies, įpilti šaukštą alyvuogių aliejaus ir sudėti sviestą. Kai sviestas ištirps, sudėti smulkiai pjaustytus svogūną ir česnaką. Truputį apkepus svogūną ir česnaką, berti šaukštelį saldžiosios paprikos miltelių. Dar pakepti, kol svogūnas įgaus paprikos rausvą spalvą. Berti druską ir pipirus. Jeigu mėgstate aštriau, galite berti daugiau pipirų. Sudėti midijas. Midijų nebūtina atšildyti, galima sudėti šaldytas. Viską užpilti baltu vynu. Tiks bet koks, baltas vynas. Suberti kaledrą. Viską išmaišyti ir uždengti. Pavirti 8 minutes ant mažos ugnies.
3.
Atskirame puode į verdantį vandenį įdėti sultinio kubelį, ištirpinti. Pilti į puodą su midijomis. Labai svarbu, sultinį pilti į midijų puodą tik pasibaigus 8 minutėms, po kaledros įdėjimo.
4.
Į puodą išspausti citrinos sultis. Sumaišyti ir virti 15 minučių ant mažos ugnies. Sriubos rūgštingumą, kaip ir aštrumą galima reguliuoti pagal savo skonį. Jeigu padauginote citrinos, nepanikuokite. Rūgštingumą galima nuimti, įdėjus šaukštelį cukraus.
5.
Kai sriuba išvirta, belieka tik mėgautis. Midijų sriubą čiliečiai dažniausiai valgo su pakepinta duonele. Man labiausiai tiko lietuviška kepta duona, taigi padariau tokią mažą nuodėmę ir sumaišiau dvi visiškai skirtingas virtuves į vieną. Nesigailiu, nes skonis pasakiškas.
Patarimai:
Čilietiškų midijų galima rasti beveik visuose didesniuose prekybos centruose. Ieškokite šaldiklių su šaldytomis jūros gėrybėmis. Suradus midijas, patikrinkite, ar jos tikrai atkeliavo iš Čilės, kad patiekalas turėtų kuo daugiau autentiškumo.
AUTORIUS: Mileta
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital