Čili "Con carne" su vištiena

AUTORIUS:
Tomas Rimydis
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 3
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Čili "Con carne" su vištiena
Čili "Con carne" su vištiena
Autorius apie receptą: Meksikietiškas patiekalas, kuris taps tikra puošmena ant kiekvieno stalo ir maloniai nustebins ne tik išskirtiniu patiekimu, bet ir labai puikiu skoniu. Meksikietiškas patiekalas, kuris taps tikra puošmena ant kiekvieno stalo ir maloniai nustebins ne tik išskirtiniu patiekimu, bet ir labai puikiu skoniu. Tomas Rimydis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 3
300 gramų vištienos šlaunelių mėsos
1 litras vandens
200 gramų pomidorų
100 gramų raudonų pupelių
100 gramų svogūnų
1 vienetas kukurūzų burbuolių (arba 100 g konservuotų kukurūzų)
50 gramų aliejaus
50 gramų česnako
20 gramų meksikietiškų prieskonių
pagal skonį druskos
Patiekiant:
6 vienetai tortilijų
50 gramų čederio sūrio
50 gramų salsa padažo
50 gramų gvakamolė
50 gramų grietinės
50 gramų konservuotų jelapenų
50 gramų aitriųjų pipirų
50 gramų salotų
Garnyrui:
3 vienetai saldžiosios paprikos
2 vienetai rausvųjų svogūnų
20 gramų petražolių
20 gramų svogūnų laiškų
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Greitpuodyje (arba paprastame puod) ant aliejuje apkepinami smulkinti svogūnai, česnakai ir smulkinta vištiena (kepinama apie 10 minučių).
2.
Tuomet sudedami prieskoniai, smulkinti pomidorai ir supilamas vanduo. Viskas verdama aukštame slėgyje apie 15 minučių (jei virsite paprastame puode, troškinkite 45 minutes).
3.
Baigus troškinti skystis nukošiamas ir nugarinamas, kol sutirštėja. Šiek tiek skysčio atidėkite garnyrui.
4.
Atgal į sutirštėjusį skystį sudedama vištiena. Į troškinį sudedamos pupelės bei kukurūzai.
5.
Patroškinama dar 2 - 3 minutes. Pagal skonį pagardinamas druska ir pipirais. Baigiant troškinti sudedamos smulkintos petražolės ir svogūnų laiškai. Pagal skonį pagardinamas druska.
6.
Garnyrui paprikos ir svogūnai kepami iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių. Tada nulupama jų odelė, daržovės supjaustomos ir užkaitinamos su troškinio skysčiu. Tada pagardinamos smulkintais žalumynais, dedama pagal skonį druskos.
7.
Patiekiant tortlijų blyneliai pakepami sausoje keptuvėje užbėrus tarkuoto sūrio. Kol dar karšti, blyneliai dedami į mažus indelius, kad įgautų “krepšelio” formą.
8.
Čili „Con carne“ troškinys patiekamas su salsa ir gvakamolės padažais, šalia patiekiama grietinė, pašlakstyti aliejumi salotų lapeliai, susmulkinti jelapeno pipirai su čili pipirais ir tortilijų “krepšeliai”.
9.
Valgoma į krepšelį įsidedant troškinio bei norimų pagardų/padažų.
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
AUTORIUS: Tomas Rimydis
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital