Churros (ispaniškos plikytos tešlos spurgos)

AUTORIUS:
Rita
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Churros (ispaniškos plikytos tešlos spurgos)
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
Tešlai:
250 gramų vandens
125 gramai miltų
2 vienetai kiaušinių
100 gramų sviesto
30 gramų cukraus
1 žiupsnelis druskos
Kepimui:
1 litras aliejaus
Apvoliojimui:
5 šaukštai cukraus
1 šaukštas cinamono
Kremui:
50 gramų šokolado
50 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Nedideliame katile sumaišome vandenį, kubeliais pjaustytą sviestą, druską ir cukrų. Kaitiname, kol užverda. Kol kaista, į kitą dubenį persijojame miltus, kad būtų puresni. Į verdantį vandenį vienu ypu suberiame visus miltus ir maišome mediniu šaukštu, kol tešla sušoks į vientisą kamuolį, maišome apie 1 - 2 minutes, kol miltai šiek tiek apdžius. Perkeliame tešlą į kitą dubenį ir paliekame pravėsti.
2.
Į pravėsusią, bet dar šiltą tešlą po vieną įmaišome kiaušinius, gerai išmaišome, kad tešla būtų vientisa, glotni, ne per skysta. Turi išeiti riebios grietinės konsistencijos masė. Tešlą sukrėskite į konditerinį maišelį dantytu antgaliu.
3.
Į puodą supilame aliejų (jis turėtų apsemti daugmaž 2 - 3 pirštus nuo dugno) ir pradedame kaitinti. Aliejus turi būti karštas, bet jokiu būdu ne smilkstantis. Jei įmestas baltos duonos gabaliukas pradeda burbuliuoti ir paruduoja, jums suskaičiavus iki penkiolikos – aliejus tinkamas.
4.
Virš įkaitusio aliejaus konditeriniu švirkštu spaudžiame pailgas juosteles, jas prie pat antgalio nupjaudami peiliu. Kepame keletą minučių, nuolat pasukiodami šaukštu, kad gražiai apskrustų iš visų pusių. Spurgos iškepa gana greitai, tai suprasite pagal jų spalvą. Iš aliejaus ištrauktas spurgas dėkite ant popierinio rankšluosčio ir palikite keletą minučių, kad jis sugertų aliejaus perteklių ir tuomet perkeliame į lėkštę, kurioje esame sumaišę cukrų su cinamonu. Gerai išvoliojame kiekvieną churros ir paliekame pravėsti. Taip iškepame visą tešlą.
5.
Ragaukite pamirkę ištirpintame ir su grietinėle sumaišytame šokolade.
AUTORIUS: Rita
Skaityti komentarus
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai (3)
Halina
2016-10-25 12:54
Giedre, as visada churros kepu pagal sita recepta, tik kartais ji padvigubinu, nes labai greitai susivalgo :) ATSAKYTI
Giedre
2016-10-24 16:15
Ar dar kas isbandete? Ar geras receptukas? ATSAKYTI
Žaliažolė
2016-05-10 20:07
Puikus receptas.Labai skaniai išėjo. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital