Chačiapuris su jautiena

AUTORIUS:
Sandra
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Chačiapuris su jautiena
Chačiapuris su jautiena
Chačiapuris su jautiena
Chačiapuris su jautiena
Autorius apie receptą: Kadangi neturiu nei sąžinės, nei sarmatos, ant nakties dalinuosi naminiu kubdariu, kuris dabar su pasigardžiavimu tiesiog nyksta akyse. Kadangi neturiu nei sąžinės, nei sarmatos, ant nakties dalinuosi naminiu kubdariu, kuris dabar su pasigardžiavimu tiesiog nyksta akyse. Sandra
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
Tešlai:
250 gramų kvietinių miltų
100 mililitrų pieno (šilto)
50 mililitrų vandens
0.5 vieneto kiaušinių
25 gramai sviesto
4 šaukštai sausų mielių
1 šaukštas aliejaus
0.5 šaukšto cukraus
0.5 šaukšto druskos
Įdarui:
300 gramų jautienos sprandinės
1 vienetas svogūnų (nedidelio)
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį rūkytos paprikos miltelių
pagal skonį kalendros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į dubenį supilti pieną, vandenį, suberti cukrų, mieles ir išmaišyti. Palikti kelias minutes pastovėti, kad mielės aktyvuotųsi. Tuomet suberti druską, supilti aliejų, kiaušinį ir išmaišyti. Nuolat vis gerai išmaišant dėti po 2 šaukštus miltų. Tešla turi būti nemaloniai lipni.
2.
Tešlą išminkyti elektriniu maišytuvu su tešlos minkymo kabliais pilant sviestą. Tešla turi būti lipni, bet elastinga. Palikti tešlą pakilti.
3.
Įdarui jautieną sukapoti. Svogūną susmulkinti. Į dubenį dėti jautieną, svogūną, berti pipirus, druską, rūkytos paprikos miltelius, kalendrą. Išmaišyti.
4.
Pakilusią tešlą pabarstyti miltais, perminkyti. Ir dar palikti kilti 2 minutes.
5.
Tuomet iš paruoštos tešlos padaryti apvalų blyną, per vidurį dėti įdaro, kraštus suspausti viršuje, tuomet pirštais spaudinėjant tešlą, paskirstyti įdarą ir suformuoti norimo storio kepinius. Per vidurį būtinai padaryti vieną ar kelias skylutes.
6.
Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi, dėti paruoštą chačiapurį ir kepti įkaitintoje iki 220 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 15 - 20 minučių iki kol apskrus. Kai iškeps, išimti iš orkaitės ir viršų aptepti sviestu.
Patarimai:
Svanetijos druska yra speciali gruziniška druska su kalendra, aitriąją paprika, gruzinišku šafranu, česnaku, chmeli suneli mišinys, iki 40% mineralinės druskos. Jei neturite šios druskos, naudokite paprastą ir pagal skonį pagardinkite kitais prieskoniais.
AUTORIUS: Sandra
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital