Chačiapuris Imeruli su sūriu

AUTORIUS:
Sandra
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Chačiapuris Imeruli su sūriu
Chačiapuris Imeruli su sūriu
Chačiapuris Imeruli su sūriu
Chačiapuris Imeruli su sūriu
Autorius apie receptą: Kadangi neturiu nei sąžinės, nei sarmatos, ant nakties dalinuosi naminiu imeruliu, kuris dabar su pasigardžiavimu tiesiog nyksta akyse. Kadangi neturiu nei sąžinės, nei sarmatos, ant nakties dalinuosi naminiu imeruliu, kuris dabar su pasigardžiavimu tiesiog nyksta akyse. Sandra
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
Tešlai:
250 gramų kvietinių miltų
100 mililitrų pieno
50 mililitrų vandens
0.5 vieneto kiaušinių
25 gramai sviesto (lydyto)
1 šaukštas aliejaus
0.5 šaukšto cukraus
0.5 šaukšto druskos
4 gramai sausų mielių
Įdarui:
250 gramų mocarela sūrio (apytikriai)
100 gramų fermentinio sūrio
1 vienetas kiaušinių
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
20 gramų sviesto (lydyto, + dar šiek tiek aptepimui)
pagal skonį kalendros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į dubenį supilti pieną, vandenį, suberti cukrų, mieles ir išmaišyti. Palikti kelias minutes pastovėti, kad mielės aktyvuotųsi. Tuomet suberti druską, supilti aliejų, kiaušinį ir išmaišyti. Nuolat vis gerai išmaišant dėti po 2 šaukštus miltų. Tešla turi būti nemaloniai lipni.
2.
Tešlą išminkyti elektriniu maišytuvu su tešlos minkymo kabliais pilant sviestą. Tešla turi būti lipni, bet elastinga. Palikti tešlą pakilti.
3.
Įdarui sūrius sutarkuoti.
4.
Į dubenį suberti sūrius, druską, pipirus, kalendrą, supilti sviestą ir išmušti kiaušinį. Išmaišyti. Šiek tiek atsidėti pabarstymui.
5.
Pakilusią tešlą pabarstyti miltais, perminkyti. Ir dar palikti kilti 2 minutes.
6.
Tuomet iš paruoštos tešlos padaryti apvalų blyną, per vidurį dėti įdaro, kraštus suspausti viršuje, tuomet pirštais spaudinėjant tešlą, paskirstyti įdarą ir suformuoti norimo storio kepinius. Per vidurį būtinai padaryti vieną ar kelias skylutes. Pabarstyti likusia sūrio mase viršų.
7.
Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi, dėti paruoštą chačiapurį ir kepti įkaitintoje iki 220 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 15 - 20 minučių iki kol apskrus. Kai iškeps, išimti iš orkaitės ir viršų aptepti sviestu.
Patarimai:
Įprastai chačiapuriams ruošti naudojamas gruziniškas sulugunio sūris, tačiau puikiai tinka ir recepte pateikiama variacija.
AUTORIUS: Sandra
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Vilija
2023-06-29 07:50
Tikiu, jad lb skanu, bet tokio kiekio sūrio mano širdis neatlaikytų ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital