Česnakinė pynė su žalumynais

AUTORIUS:
Kotryna
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Česnakinė pynė su žalumynais
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Labai skani česnakinė pynė - duonelė! Ją valgome ir šiltą, ir atvėsusią. Tobulai tinka prie sriubos ar tiesiog užkandžiams, su sūriu, alyvuogėmis, rūkytomis mėsytėmis. Labai skani česnakinė pynė - duonelė! Ją valgome ir šiltą, ir atvėsusią. Tobulai tinka prie sriubos ar tiesiog užkandžiams, su sūriu, alyvuogėmis, rūkytomis mėsytėmis. Kotryna
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
Tešlai:
500 gramų kvietinių miltų (apytikriai)
125 mililitrai pieno
1 vienetas kiaušinių
50 gramų sviesto
1 šaukštas cukraus
1 šaukštelis sausų mielių
Įdarui:
80 gramų sviesto
2 saujos žalumynų (petražolių, bazilikų, kalendros - kokių turite)
4 skiltelės česnako
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pieną su mielėmis, cukrumi, sviestu ir druska pašildyti, kol sviestas ištirps (pienas neturi būi karštas!).
2.
Į pieną įmušti kiaušinį, lengvai paplakti šakute, kol iširs trynys. Suberti miltus ir minkyti tešlą. Tešla turi būti minkšta, nelipti prie rankų, jei reikia, berti dar šiek tiek miltų. Tešlos paviršių pabarstyti miltais, kad neapdžiūtų. Uždengti švariu rankšluostėliu, palikti šiltai valandą pakilti.
3.
Sviestą įdarui ištirpinti. Įspausti česnaką.
4.
Žalumynus gerai nuplauti, nusausinti ir susmulkinti.
5.
Tešlą iškočioti ant miltuoto paviršiaus iki maždaug 35*25 stačiakampio. Tolygiai aptepti sviestu, pabarstyti smulkintais žalumynais. Tešlą per įlgąją kraštinę susukti į vyniotinį, galus švelniai užspausti. Vyniotinį dėti siūle į apačią, perpjauti išilgai perpus.
6.
Dvi dalis sudėti vieną šalia kitos taip, kad prapjautos dalys žiūrėtų į viršų. Galus sujungti tarpusavyje, šiek tiek paspaudžiant. Tuomet iš dviejų dalių pinti "kasą", dedant vieną dalį ant kitos. Kaip formuoti "kasą", galite pamatyti čia.
7.
Perkelti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Tešlos galus sujungti, formuojant apskritimą, ir galus tarpusavyje šiek tiek suspausti, kad išlaikytų formą.
8.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 - 25 minutes.
AUTORIUS: Kotryna
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Ingrida
2019-01-20 14:14
Visiška nesąmonė receptas(neatitinka kiekiai ir gaunasi kieta) ATSAKYTI
Ieva
2019-01-20 19:31
Gal per daug miltų dėjote? Tešla turi būti minkšta minkant. Šiek tiek skiriasi multų rūšys, kaip recepte ir parašyta, miltų kiekis apytikslis, man puikiai pavyko :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital