Cepelinai su mėsa

AUTORIUS:
Sandra
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 255)
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 255)
Cepelinai su mėsa
@ Shutterstock
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
12 vienetų bulvių (žalios)
3 vienetai bulvių (virtos)
šiek tiek druskos
Įdarui:
500 gramų faršo
1 vienetas svogūnų
šiek tiek druskos
šiek tiek juodųjų pipirų
Padažui:
1 vienetas svogūnų
2 šaukštai taukų (tirpinti)
šiek tiek spirgučių
šiek tiek grietinės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Nuskustos bulvės sutarkuojamos ir nusunkiamos.
2.
Skystis neišpilamas, bet laukiama, kol nusės krakmolas. Tada skystis nupilamas, o krakmolas sudedamas į tarkius.
3.
Virtos bulvės sugrūdamos ir sumaišomos su žalių bulvių tarkiu, krakmolu, pasūdoma, gerai išminkoma.
4.
Įdarui pakepinamas smulkintas svogūnas. Malta mėsa maišoma su kepintu svogūnu, druska ir pipirais.
5.
Imama maždaug po 80 g tešlos, išplojama, uždedama įdaro, paplotis sulenkiamas, kraštai gerai užspaudžiami ir daromi pailgi kukuliai.
6.
Jie dedami į verdantį pasūdytą vandenį ir verdami 20 — 25 minutes, atsargiai pamaišant.
7.
Padažui riebaluose kelias minutes pakepinami spirgučiai, tuomet sudedami smulkinti svogūnai, pakepinami dar kelias minutes, tuomet supilama grietinė.
8.
Išgriebti iš vandens cepelinai sudedami į pašildytą pusdubenį ir užpilami padažu.
AUTORIUS: Sandra
Skaityti komentarus
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai (7)
Erika
2018-11-01 11:16
Mes sunaudojome 16 bulvių ir 500g mėsos. Gavosi 25 cepelinai ATSAKYTI
Aiste
2018-03-13 12:19
Sveiki, viska dariau kas cia parasyta bet jie man tyzta, kodel? ATSAKYTI
Aldona
2018-03-13 15:43
Kartais taip nutinka dėl pačių bulvių, nes ne visos jų rūšys būna vienodai krakmolingos, o cepelinams reikia tų krakmolingesnių. Virtas bulves irgi būtinai virkite cielas ir su lupena, o atvėsusias nulupkite, nes taip virimo metu jos praranda mažiausiai krakmolo. O kad cepelinai tikrai nesutižtų, aš kartais naudoju vieną gudrybę, ji visada padeda - prieš virdama juos pavolioju krakmole, tada gaunasi labai gražūs. ATSAKYTI
Vuelo
2019-01-12 17:39
istipinkit krakmolo kokius du saukstelius vandenyje stiklinje, ir supilkit i puida ir netez :) ATSAKYTI
Neringa
2018-02-03 14:43
kiek porciju iseina is tiek bulviu? ATSAKYTI
Milda
2018-02-04 17:26
Man gavosi 12 cepelinų, geras receptas ATSAKYTI
Mama R.
2012-01-31 14:23
Kad cepelinai nepajuostu i bulviu tesla sutrinkite vitamino C tablete.Senas mamu receptas.O cepelinai nesileis,jeigu juos maisysite su virtom bulvem ir kai sutarkuosite bulves,jas nusunksite(i ta pati dubeni kur buvo visa mase)palikite ta likusi skysti nusistoveti.O kai puode uzvirs vanduo ranka(is to likusio nuo sunkimo skyscio)isgriebkite krakmola ir dekite i puda,vel uzvirs ir tada dekite cepelinus.Nepridekite per daug.Rankas pavilgykite vandenyje ir gerai tarp delnu apkociokite,kad neliktu tarpeliu. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital