Burokėlių sriuba su pupelėmis

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Burokėlių sriuba su pupelėmis
Autorius apie receptą: Burokėlių sriuba – tai viena dažniausių sriubų ant mano pietų stalo. Dviračio neišradinėju ir, tikriausiai, Jūs jau ne kartą esate virę burokėlių sriubą su pupelėmis. Burokėlių sriuba – tai viena dažniausių sriubų ant mano pietų stalo. Dviračio neišradinėju ir, tikriausiai, Jūs jau ne kartą esate virę burokėlių sriubą su pupelėmis. Man labai patiko, šeima taip pat įvertino puikiai. Tiesa, noriu priminti, kad pupelės greičiau išvirtų, reikia jas iš vakaro užmerkti. Ir sriubą gardinti druska, tik pupelėms jau suminkštėjus. Kai pupelės verda be druskos, jos greičiau išverda. O gal Jūs dar žinote kokių nors patarimų, kad pupelės išvirtų greičiau? (...daugiau) Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1 vienetas burokėlių
3 vienetai bulvių
0.5 stiklinės pupelių
1 vienetas poro
1 vienetas morkų
1 vienetas svogūnų
1/4 vieneto salierių
1 skiltelė česnako
2 vienetai lauro lapų
1 šlakelis obuolių acto
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
1 žiupsnelis druskos
pagal skonį žalumynų (smulkintų)
2.5 litro vandens
Kepimui:
30 gramų sviesto
1 šlakelis alyvuogių aliejaus
Faršui:
500 gramų maltos kiaulienos
1 vienetas kiaušinių
0.5 šaukštelio prieskoninių žolelių
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Morką ir salierą sutarkuojame šiaudeliais, porą, svogūną, česnaką supjaustome smulkiais gabalėliais, bulves kubeliais, burokėlį taip pat sutarkuojame.
2.
Puode ištirpiname sviestą, supilame aliejų. Sudedame smulkintas morkas, svogūną, česnaką ir porą. Pakepiname, kol pasklis nuostabus aromatas. Tada sudedame burokėlius, bulves, salierą ir pupeles. Užpilame vandeniu. Įberiame pipirų, lauro lapus. Ir užkaičiame sriubą virti.
3.
Į maltą kiaulieną įmušame kiaušinį. Beriame prieskonių. Gerai išmaišome. Gnybiame faršo ir formuojame nedidelius vieno kąsnio dydžio kukuliukus.
4.
Kai pupelės jau beveik išvirs, į puodą sudedame kukulius. Paverdame apie 10 min. Sriubą pagardiname obuolių actu (na man burokėliams visada norisi rūgštelės), žalumynais ir druska.
5.
Pilstome į dubenėlius. Jei norisi, sriubą dar gardiname šaukštu grietinės.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Benas
2024-01-18 10:35
Genialu ir paprasta! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital