Burokėlių pyragas su grikiais ir ožkos sūriu

AUTORIUS:
Tomas Rimydis
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Burokėlių pyragas su grikiais ir ožkos sūriu
Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos
Autorius apie receptą: Gurmaniškas burokėlių pyragas su sūriu ir grikių traškučiais! Gurmaniškas burokėlių pyragas su sūriu ir grikių traškučiais! Tomas Rimydis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
150 gramų grikių miltų
100 gramų sviesto
100 gramų burokėlių sulčių
100 gramų ožkos pieno sūrio
50 gramų medaus
2 vienetai kiaušinių
šiek tiek druskos
Įdarui:
100 gramų grikių (virtų)
300 gramų rapsų aliejaus
Antram įdarui:
100 gramų pastarnoko
50 gramų cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Kiaušinių tryniai atskiriami nuo baltymų.
2.
Dubenyje sumaišomas ožkos sūris, ištirpintas ir atvėsintas sviestas, tryniai ir medus.
3.
Įmaišomi miltai, išmaišoma. Toliau maišant pamažu supilamos burokėlių sultys.
4.
Į tešlą atsargiai įmaišomi standžiai išplakti kiaušinių baltymai.
5.
Grikių spragėsiai ruošiami taip - pervirti grikiai (virti 30-40 min.) nusausinami ir dedami į karštą (daugmaž 200 C laipsnių temperatūros) aliejų. Kepami 1 minutę, tada išgriebiami, nusausinami ir pasūdomi.
6.
Karamelizuoti pastarnokai ruošiami taip: keptuvėje kepamas cukrus, kol pradeda degti, tuomet dedami smulkinti pastarnokai ir pakepinami ant cukraus 1 minutę. Tada įpilama šiek tiek vandens ir dar pakepama, kol daržovės gražiai apsitraukia cukraus karamele. Atvėsinama.
7.
Pusė tešlos supilama į kepimo formą. Dedami karamelizuoti pastarnokai ir grikių spragėsiai, ant jų pilama likusi tešla.
8.
Pyragas kepamas iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 minučių.
9.
Iškepęs pyragas atvėsinamas. Jį tinka patiekti su svogūnų uogiene, keptais pastarnokais ir skrudintais riešutais.
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
AUTORIUS: Tomas Rimydis
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital