Burokėlių mišrainė žiemai su pomidorų padažu

AUTORIUS:
Rimantė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 25)
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 25)
Burokėlių mišrainė žiemai su pomidorų padažu
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Dariau šią mišrainę jau eilę metų ir visada suvalgom ją pačią pirmą. Naudoju ją barščiams virti, valgom ir šaltą ir karštą kaip garnyrą prie įvairiausių patiekalų, Dariau šią mišrainę jau eilę metų ir visada suvalgom ją pačią pirmą. Naudoju ją barščiams virti, valgom ir šaltą ir karštą kaip garnyrą prie įvairiausių patiekalų, darau su ja silkę Kūčioms ir dar daug kur galima panaudoti. Mano šeimynos čia pati mėgiamiausia mišrainė. (...daugiau) Rimantė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
4 kilogramai burokėlių (virtų)
0.5 litro pomidorų padažo (kokybiško)
6 vienetai svogūnų
300 mililitrų aliejaus
200 mililitrų acto
150 gramų cukraus
2 šaukštai druskos
5 skiltelės česnako
2 vienetai lauro lapų
šiek tiek juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Virtus burokėlius sutarkuoti per stambią burokinę tarką (arba kartais virtuvės kombainu supjaustau šiaudeliais).
2.
Svogūnus smulkiai supjaustyti ir pakepinti ant dalies aliejaus iki truputį suminkštės. Sudėti kapotus česnakus ir dar porą minučių pakepinti.
3.
Visus ingredientus, išskyrus actą, dėti į puodą ir užvirinti. Pavirti apie 15-20 minučių ant nedidelės ugnies. Tada supilti actą, išimti lauro lapelius, paragauti, ar patinka skonis. Jeigu norisi saldžiau ar sūriau, pakoreguoti pagal mėgimą.
4.
Mišrainę dar kartą užvirinti ir sudėti į švarius, iškaitintus stiklainius bei užsukti sandariais, karštu vandneniu nuplikytais dangteliais.
5.
Stiklainius apversti dangteliais žemyn ir leisti atvėsti.
AUTORIUS: Rimantė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Elytė
2018-09-26 20:02
Pasidariau labai skanu patiko ATSAKYTI
Regina
2017-12-16 15:34
Ši burokėlių mišrainė tikrai skani ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
salotos, mišrainės
užkandžiai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital