Burokėlių lapų traškučiai - sveika ir nesudėtinga

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Burokėlių lapų traškučiai - sveika ir nesudėtinga
Autorius apie receptą: Gal skamba neįprastai ar net keistai, bet to nebegalvosite jų paragavę. Užtikrinu! Šie garduoliai man buvo netikėtas atradimas. Ypač džiuginantis šiuo metu laiku, kai Gal skamba neįprastai ar net keistai, bet to nebegalvosite jų paragavę. Užtikrinu! Šie garduoliai man buvo netikėtas atradimas. Ypač džiuginantis šiuo metu laiku, kai burokėlių lapai pačiame vešėjimo gražume. Puikus, lengvas ir greitai pagaminamas užkandukas, kai norisi kažko traškaus, bet tuo pačiu ir įdomaus bei maistingo. Iš nurodytų ingredientų iškepsite dvi skardeles traškučių. (...daugiau) Dovilė, Be Dietų
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
2 saujos burokėlių lapų (iš didesnių išpjauti kotelius)
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
1/3 šaukštelio druskos
1/4 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių (kaitinimą nustatykite iš viršaus ir apačios, be vėjelio).
2.
Burokėlių lapus nuplaukite ir labai gerai nusausinkite. Nusausinimo momentas itin svarbus, kitaip jie orkaitėje ne iškeps, o troškinsis, tad nebus traškūs. Aš nusausinu tiesiog labai gerai išsukdama daržovių džiovyklėje, bet jeigu neturite džiovyklės, galite tą padaryti išdėlioję nuplautus lapus ant popierinio rankšluosčio ir uždėję kitą popierinį rankšluostį ant viršaus.
3.
Lapų kotelius nupjaukite. Jeigu lapai dideli bei kotelis viduryje irgi gana storas, jį išpjaukite. Sudėkite lapus į bliūdelį, užpilkite aliejų, druską bei pipirus. Tada rankomis pavėtykite lapus aukštyn-žemyn, jog tolygiai pasidengtų aliejumi ir prieskoniais. Beje, ši vėtymo taktika yra auksinis tips’as skanioms lapinių daržovių salotoms - taip jos daug geriau pasidengia bet kokiu salotų padažu negu kad tiesiog padažo užpylus ir išmaišius. Skonis geriau pasiskirsto ir gardumas daug didesnis :-)
4.
Skardą išklokite kepimo popieriumi (geru ir patikrintu, kad tikrai neliptų) arba patieskite silikoninį kilimėlį ir išėliokite burokėlių lapus. Kepkite apie 10-12 min iki taps traškūs, bet nesudegę. Į kepimo pabaigą vis galite patikrinti, ar jau pakankamai sutraškėjo. Nebe pirmą kartą darant akis ima įgusti, kokia jų spalva yra būtent toji pati skaniausia, bet pirmo gaminimo metu geriau patikrinkite juos orkaitėje dažniau, nes slidi riba nuo jų traškių iki perkepusių :-)
5.
Šie traškučiai skaniausi būna švieži, ką tik iškepę. Jeigu norite valgyti vėliau, patarčiau sudėti į sandarią orui nepralaidžią dėžutę ir suvalgyti per vieną dieną. Kadangi lapinių daržovių traškučiai yra ploni, laikomi atvirame ore jie greitai prisigeria drėgmės ir suminkštėja. Bet būtent šis plonumas ir yra jų gardumo paslaptis, suteikiant jiems tą puikų skonį, kai gardžiuojatės šviežiais. Beje, iškepę galite padaryti testą - duoti užsimerkus šio traškučio paragauti kokiam nors daržovių skeptikui ir paprašyti, jog atspėtų, ką suvalgė :-) 9 šansai iš 10, jog neatspės. 10 šanšų iš 10, jog jam vis tiek patiks :-) Bent iš mano degustuotojų dar nei vienas šių traškučių skonio nuviltas neliko.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Rita
2017-07-19 16:41
Darau panašiai tik su lapiniais kopūstais (angl. "kale") ir labai skanu, mano vaikams irgi patinka. Išmėginsiu ir su burokėliais, ačiū :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital