Burokėlių ir pomidorų mišrainė žiemai

AUTORIUS:
Vilija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 107)
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 107)
Burokėlių ir pomidorų mišrainė žiemai
@ Shutterstock
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
2 kilogramai burokėlių (nevirtų)
600 gramų pomidorų
1 vienetas svogūnų (didesnių)
1 vienetas paprikos (didesnės)
200 mililitrų aliejaus
1 galva česnako
šiek tiek juodųjų pipirų (maltų)
Marinatui:
125 mililitrai acto 9%
100 gramų cukraus
2 šaukštai druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Burokėlius nulupti ir sutarkuoti. Pomidorus nuplikyti ir nulupti odeles. Pomidorus ir paprikas supjaustyti smulkiais kubeliais, svogūnus - pusžiedžiais.
2.
Aliejuje pakepiname svogūnus, paskui sudedame pomidorus, po 5 minučių sudedame paprikas, viską pakepiname.
3.
Pasiruošiame marinatą: actą sumaišome su cukrumi bei druska.
4.
Pakepintas daržoves perdedame į puodą, sudedame tarkuotus burokėlius. Šiek tiek pakaitiname. Kai išsiskiria burokėlių sultys ir kai daržovės užverda, supilame marinatą. Ant silpnos ugnies verdame 40 - 45 minutes, retkarčiais vis pamaišome. Likus 10 minučių iki virimo pabaigos, sudedame išspaustus česnakus bei beriame pipirų pagal skonį.
5.
Mišrainę dedame į iškaitintus stiklainius, užsukame, apverčiame dangteliais į apačią, uždengiame šiltą kaldra ir taip palaikome keletą valandų, kol atvės.
AUTORIUS: Vilija
Skaityti komentarus
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai (9)
Aldona
2019-08-13 20:55
Dėjau 100gr. smulkiai pjaustytų česnakų likus virti 10min.Receptas 250gr. paprikos pjaustytos kubeliais, 25ogr. žiedais pjaustytų svogūnų, pomidorų 1 kg pjaustytų kubeliais, burokėlių 2 kg žalių tarkuotų .Aliejuje kepinam svogūnus, papriką,pomidorus.Verčiame į puodą ir kaitiname kol išsiskirs sultys. PILAME 125 gr. acto,25gr. druskos ir 100gr cukraus,verdame 35minutes,dedame česnakus ir paverdame dar 1o min. Stiklainius apverčiame kol atvėsta, aš nekloju, ATSAKYTI
Sigita
2018-08-26 09:38
Burokėlius pjausčiau, nes patinka "kramtoma" konsistencija, todėl viriau 20 min ilgiau. Dar įpyliau stiklinę obuolių sulčių (gaminau dvigubą kiekį) skysčio pats tas, gal todėl, kad pomidorus dėjau "nevaldeningus". Odelių pomidorams nelypau nes "nebijau" mažučių skūrelių :-) Dar pridėjau lauro lapų, pipirų žirneliais. Labai skani burokienė ;-) ATSAKYTI
Konica
2018-08-24 18:05
O galima burokėlius pjaustyti, o ne tarkuoti? Ar skonis paskeistų? ATSAKYTI
Ings
2017-08-19 22:36
Ar butinai turi but nevirti burokai? ATSAKYTI
Edita
2017-08-20 21:03
Galima daryti ir su virtais, tik tada troškinkite trumpiau negu šiame recepte. Na ir skonis bus truputį kitoks, bet tikrai irgi bus skanu. Gaminu kai kurias burokėlių mišraines žiemai iš virtų burokėlių, tikrai gerai gaunasi ATSAKYTI
Vida
2016-09-22 14:16
Ligita, vandens nebūtina, nes iš daržovių sulčių pakanka. Nebent labai jau sultys nugaruotų, tada biški iš akies galite pridėti vandens, bet aš tai nededu. Labai skani mišrainė! ATSAKYTI
Ligita
2016-09-21 16:12
O marinatui vandens nereikia? ATSAKYTI
Birutė
2015-08-18 18:03
Labai skanu. Darau ne vienus metus. ATSAKYTI
janina
2010-12-08 15:46
nu žinokit čia šita mišrainė super ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital