Burnoje tirpstantys migdoliniai pyragaičiai su uogomis "Financier"

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Burnoje tirpstantys migdoliniai pyragaičiai su uogomis "Financier"
Burnoje tirpstantys migdoliniai pyragaičiai su uogomis "Financier"
Burnoje tirpstantys migdoliniai pyragaičiai su uogomis "Financier"
Burnoje tirpstantys migdoliniai pyragaičiai su uogomis "Financier"
Burnoje tirpstantys migdoliniai pyragaičiai su uogomis "Financier"
Autorius apie receptą: Financier gavome lauktuvių iš Paryžiaus ir iškart įsimylėjom. Užsidegiau noru pasigaminti namuose. Negaliu patikėti, kad tik dabar juos atradau! Vienas geriausių pastaruoju Financier gavome lauktuvių iš Paryžiaus ir iškart įsimylėjom. Užsidegiau noru pasigaminti namuose. Negaliu patikėti, kad tik dabar juos atradau! Vienas geriausių pastaruoju metu gamintų desertų.
Dažniausiai jie būna stačiakampio formos keksiukų pavidalu – tokie migdoliniai auksto luitai. Bet drąsiai pilkite į paprastas keksiukų formeles ar mažesnę pyrago formą.
Gaminau su ir be įdaro. Kadangi Financier’iai gana saldūs, uogos priduoda malonios rūgštelės. Jeigu norisi, įdarui galite naudoti šaukštelį Rududu, žemės riešutų sviesto, šokolado gabaliukus, pistacijas, persikus ir t.t.
Iš nurodyto kiekio iškepė 2 kepinukai (15.5×5.5x4cm)
(...daugiau) Natalija, Stebuklinga mėta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
150 gramų cukraus pudros
130 gramų sviesto
3 vienetai kiaušinių baltymų
85 gramai migdolų miltų (arba maltų migdolų)
30 gramų miltų
1 žiupsnelis druskos
šiek tiek šaldytų uogų (arba švežių, naudojau avietes ir braškes)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Pirma pasigaminame Beurre noisette: puodą su sviestu kaitiname ant silpnos - vidutinės ugnies apie 3 - 5 minutes. Paviršiuje susidarys baltos putos, o tada jos virs rudomis nuosėdos. Išjungiam kaitrą. Kaip įsitikinti, ar jau pasigaminot Beurre noisette? Sviestas bus sodriai auksinės spalvos, o namuose pasklis kepintų riešutų kvapas. Siūloma (nors aš taip nedariau) perpilti sviestą į kitą indą ir padėti ten, kur vėsu (balkonas ar šalto vandens vonelė). Taip apsisaugosite nuo tolimesnio sviesto virimo ir galiausiai sudeginto Beurre noisette.
2.
Jei ruošiu naminius migdolų miltus, midolus nuplaunu, keletą minučių paverdu vandenyje, kad luobelė „atšoktų“ ir nuimu ją nuo visų riešutų. Labai lengvai lupasi. Migdolus sumalu iki vientisos masės elektriniu trintuvu.
3.
Sumaišome cukrų (geriau persijotą), druską, miltus ir migdolų miltus. Galima įpilti kelis lašus migdolų aromato. Baltymus truputį suplakam ir pilame į tešlą. Maišome iki vientisos masės. Po truputį supilam perkoštą sviestą, tik nepamirštam kita ranka maišyti. Tešlą įdedam valandai į šaldytuvą.
4.
Įkaitinam orkaitę iki 200C. Tuo tarpu išimam masę ir šaldytuvo ir supilstom į pasirinktas formeles. Įspaudžiam į vidų po kelias atitirpusias šaldytas uogas ir kepame 15 - 20 minučių, priklauso nuo formos. Financier’iai turi įgauti gražų auksinį atspalvį. Neperkepkit, nes „šlapi“ jie skanesni.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital