Burnoje tirpstantis tiramisu su šviežiomis braškėmis

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Burnoje tirpstantis tiramisu su šviežiomis braškėmis
Autorius apie receptą: Labai mėgstu šviežias uogas. Ypač kai jos sirpsta mano sode. Vien tik dėl jų man verta turėti savo daržą, nors ir mažą, bet savą. Braškės man skaniausios ką tik nuskintos , Labai mėgstu šviežias uogas. Ypač kai jos sirpsta mano sode. Vien tik dėl jų man verta turėti savo daržą, nors ir mažą, bet savą. Braškės man skaniausios ką tik nuskintos , tiesiai iš vagos, tokios dar šiltos nuo jas glostančios saulės. Aš labai retai užsimanau uogienės, bet šviežių uogų galiu prikąsti visur – prie blynų, varškės ar gardaus pyrago. Trintos braškės man labai primena vaikystę, kai mes laukdavom nesulaukdavom kol prinoks pirmosios uogos, kad galėtume jas sutrinti su cukrumi ir pienu, ir užkąsdami dar šiltu batonu šlemšdavom jas tiek rytą, tiek vakarą. Dabar su pienu aš jomis mėgaujuosi ne taip dažnai, bet trinta braškė su trupučiu cukraus man yra skniausia vasarinė uogienė. (...daugiau) Dangira, DuokDruskos.com
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
12 vienetų biskvitinių pirštelių (arba kitokių sausainių)
250 gramų maskarponės sūrio
2 stiklinės braškių
120 gramų cukraus
3 vienetai kiaušinių
1 šaukštas vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos
Papuošimui:
šiek tiek braškių
šiek tiek mėtų šakelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Trynius išsukite su 100g cukraus ir vaniliniu cukrumi iki šviesios masės, tada įmaišykite maskarponės sūrį.
2.
Berkite žiupsnelį druskos į baltymus ir išplakite juos iki stangrių putų, atsagiai įmaišykite jas į kiaušinių ir maskarponės masę.
3.
Dvi stiklines braškių sutrinkite drauge su likusiu cukrumi.
4.
Imkite šešias stiklines. Rankomis sulaužykite sausainius ir į kiekvienos stiklinės dugną dėkite po du. Po lygiai apliekite juos trintomis braškėmis ir maskarponės mase. Laikykite šaldytuve bent 4 valandas.
5.
Dekoruokite braškių gabaliukais ir mėtos šakele. Serviruokite šaltą.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dangiros knygoje "Prancūzijos virtuvė"
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital