Morenginis tortas su riešutais - tirpstantis burnoje

AUTORIUS:
Jurgitos receptai,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Morenginis tortas su riešutais
Morenginis tortas su riešutais
Morenginis tortas su riešutais
Autorius apie receptą: Fantastiškas tortas! Labai saldus, bet labai skanus bei prabangus. Matavimui naudojama 200 ml stiklinė. Fantastiškas tortas! Labai saldus, bet labai skanus bei prabangus. Matavimui naudojama 200 ml stiklinė. Jurgitos receptai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Morengui:
5 vienetai kiaušinių baltymų
1 stiklinė cukraus
3/5 stiklinės žemės riešutų (smulkintų)
1/3 šaukštelio citrinos rūgšties
Kremui:
350 gramų juodojo šokolado
1.5 stiklinės grietinėlės
1 stiklinė žemės riešutų (smulkintų)
1 šaukštas cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Ruošiame morenginius bkisvitus: baltymus plakame, kol suputos. Suberiame citrinos rūgštį, po 2 šaukštus beriame cukrų ir plakame toliau. Kitus 2 šaukštus beriame tik tada, kai prieš tai suberti jau išsiplakė (patikriname patrynę šiek tiek baltymų tarp pirštų - jei nesijaučia kristalų, galime berti cukrų vėl). Ir taip išplakame visą cukrų. Sudedame riešutus ir atsargiai išmaišome. Ant kepimo popieriaus nusipiešiame 4 stačiakampius 13 x 25 cm. (čia galite keisti ilgį, plotį pagal savo norimą formą). Ant jų tolygiai užtepame baltymus. Jei biskvitai netelpa ant vienos skardos, geriau kepkite juos per 2 kartus, nestatykite skardų viena po kita, nes apatiniai lakštai gali neiškepti.
2.
Kepame 120C orkaitėje apie 1,5-2 valandas - kol biskvitai švelniai paruduoja. Man kepė apie 1,5 valandos. Atvėsiname ir nuimame popierių. Jei biskvitas jau iškepęs - popierius turi lengvai nusiimti.
3.
Šokoladą ištirpiname vandens garų vonelėje. Mano buvo labai tirštas, tad tirpindama įpyliau apie 5 v.š vandens. 50 gr. pasiliekame torto papuošimui. Šiek tiek jį atvėsiname ir aptepame juo lakštus iš vienos pusės (labai patogu tepti kulinariniu teptuku). Dedame juos į šaldytuvą, kad šokoladas sustingtų. Tuomet 3 lakštus aptepame šokoladu iš kitos pusės. Vėl juos sustingdome. 4-tojo vieną pusę paliekame neapteptą - tai bus apatinis torto lakštas.
4.
Grietinėlę su cukrumi išplakame iki standumo. Dedame į lėkštę 4-ajį biskvitą - neapteptoji pusė turi būti torto apačia. Tepame dalį grietinėlės, vėl dedame biskvitą ir t.t. Pasiliekame grietinėlės torto aptepimui. Apteptą tortą apibarstome riešutais ir aplaistome tirpintu šokoladu (aš naudojau kulinarinį maišelį). Skanaus!
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Raima
2017-03-09 15:56
Kolegė buvo atnešus Kovo 8 proga šito paragaut, tai nu super, tikrai pati pe Velykas kepsiu! ATSAKYTI
Alina
2017-03-06 08:55
Tortas gana saldus, todėl vieno gabalėlio prie kavos ar arbatos puodelio drąsiai užteks :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital