Griliažinis tortas pagal Dalią - tirpstantis burnoje

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Griliažinis tortas
Autorius apie receptą: Tai bene daugiausiai kartų gamintas mano tortas. Darbo prie jo yra ką nuveikti, bet skonis jį atperka. Tortas saldus ir riebus, kaip priklauso tikram griliažiniam tortui :) Tai bene daugiausiai kartų gamintas mano tortas. Darbo prie jo yra ką nuveikti, bet skonis jį atperka. Tortas saldus ir riebus, kaip priklauso tikram griliažiniam tortui :) Dalia, Saldymetis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Šviesiai tešlai:
4 vienetai kiaušinių
4 šaukštai cukraus
4 šaukštai miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
Tamsiai tešlai:
4 vienetai kiaušinių
4 šaukštai cukraus
4 šaukštai miltų
1 šaukštas kakavos
1 šaukštelis kepimo miltelių
Kremui:
200 gramų cukraus
250 gramų sviesto
3 vienetai kiaušinių
3 šaukštai kakavos
Pertepimui:
130 gramų kondensuoto pieno, saldinto
100 gramų sviesto
1 šaukštas brendžio
Griliažui:
200 gramų cukraus
50 gramų riešutų
1 šaukštelis sviesto
Sulaistymui:
pagal poreikį arbatos (paruoštos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Griliažui išlydyti sviestą, supilti cukrų, vis pamaišyt, kol cukrus išsilydys ir taps skysta rusva masė. Suberti riešutus, pamaišyti ir iškart pilti ant aliejumi pateptos lentutės. Leisti atvėsti, o po to suskaldyti, sutrupinti.
2.
Biskvitui kiaušinio trynius atskirti nuo baltymų. Trynius išplakti mikseriu su cukrumi iki purumo. Kitame inde išplakti baltymus ir sukrėsti i trynių masę. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais (šokoladiniam biskvitui - ir su kakava), persijoti ir po truputį berti į kiaušinių masę, atsargiai maišant iš apačios į viršų.
3.
Kepimo formą patepti aliejumi, sukrėsti masę ir kepti iki 180 C laipsnių orkaitėj apie 20-30 min (arba kol gražiai paruduos). Ar iškepė, patikrinti mediniu pagaliuku. Taip iškepami du biskvitai - baltas ir šokoladinis. Biskvitams leisti visiškai atvėsti, o tada abu perpjauti į dvi dalis (iš viso gauname 4 biskvito lakštus).
4.
Kremui kiaušinius sudėti į dubenį ir jį statyti virš garų vonelės. Gerai išplakti. Toliau plakant palaipsniui berti cukrų. Suberti kakavą ir vėl paplakti. Nuimti nuo garų vonelės ir leisti atvėsti. Atvėsusį kremą pamažu įplakti į minktą kambario temperatūros sviestą (250g). Taip gauname gražią masę kremui.
5.
Vienam sluoksniui pertepti, minkštą kamabario temperat8ros sviestą išsukame su kondensuotu pienu ir brendžiu.
6.
Į lėkštę dėti vieną baltą biskvitą, sulaistyti arbata, dėti kakavinio kremo, pabarstyti griliažu. Dėti antrą šokoladinį biskvitą, vėl sulaistyti arbata, tada tepti kondensuoto pieno sviestinį kremą, vėl pabarstyti griliažu ir vėl dėti baltą biskvitą, sulaistytą arbata. Tepti kakavinio kremo, barstyt griliažą ir užbaigti šokoladiniu biskvitu. Ant viršaus ir šonus tepti kremą, ir užbarstyt griliažu.
7.
Dėti tortą į šaldytuvą nakčiai, kad sustingtų (pastovėjęs ilgiau tortas bus dar skanesnis).
Patarimai:
Sviestinio kremo saldumą galite koreguoti pagal savo skonį. Tradiciškai griliažiniai tortai būna riebūs ir saldūs, tačiau jeigu saldžiai nemėgstate, cukraus kiekį kremui galite šiek tiek sumažinti.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (10)
Laima
2023-10-11 01:11
Kokio dydzio skarda naudojot? ATSAKYTI
as
2019-01-30 12:04
o kokia arbata sulaistyti? ir kiek cukraus mazdaug? ATSAKYTI
as
2019-01-30 12:05
ar girliazui gaminti naudoti rudaji cukru? ATSAKYTI
Gitana
2019-01-31 09:55
Arbatą rinkitės mėgstamą, aš dažniausiai užplikau tiesiog juodą, papildomai nesaldinu, nes tortas ir taip gana saldus, prireikia jos maždaug 100 - 200 ml, labai daug nepilkite, kitaip tortas labai šlapias bus. O cukrus paprastas - ruošiant griliažą jis karamelizuojasi ir paruduoja :) ATSAKYTI
L
2018-11-28 19:20
4 saukstai miltu??!! ATSAKYTI
Agnė
2018-11-29 09:23
Taip, 4 šaukštai :) ATSAKYTI
Lida
2018-03-15 23:25
Tobulas tortas!! Toks tikras kaip menu is senu laiku ATSAKYTI
Dange
2017-06-16 10:42
Sis tortas žiauriai saldus, mums jis nelabai patiko ATSAKYTI
Vidutė
2017-06-18 21:11
Na čia skonio reikalas turbūt, man labai patiko. Griliažiniai tortai ir būna saldūs, jeigu mėgstate gaivesnius tortus, turbūt kitoks receptas būtų tinkamesnis. Arba dar galima cukraus mažiau į kremą dėti, nes griliažas labai pasaldina ATSAKYTI
Silivija
2017-03-31 13:14
Nors užtrukau ilgokai, bet šitas tortas to vertas... Manau greitu metu vėl gaminsiu, nes skonis tobulas. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital