Bulvių virtinukai su veganišku Bolognese padažu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Bulvių virtinukai su veganišku Bolognese padažu
Bulvių virtinukai su veganišku Bolognese padažu
Bulvių virtinukai su veganišku Bolognese padažu
Bulvių virtinukai su veganišku Bolognese padažu
Autorius apie receptą: Svogūnų, morkų, salierų ir česnakų deriniu prasideda patys jaukiausi, kvapniausi receptai. Šie bulvių virtinukai su augaliniu Bolonijos padažu – itin sodraus skonio Svogūnų, morkų, salierų ir česnakų deriniu prasideda patys jaukiausi, kvapniausi receptai. Šie bulvių virtinukai su augaliniu Bolonijos padažu – itin sodraus skonio patiekalas. Intensyvaus skonio padažui suteikia tiek aromatingos prieskoninės daržovės, tiek trinti pomidorai. Vis tik padažo pagrindas – sojų faršas, leidžiantis klasikinį itališką padažą sukurti vien iš augalinės kilmės produktų. (...daugiau) Asta, Saulėta virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
500 gramų bulvių
140 gramų kvietinių miltų (550C)
100 gramų veganiškas sūris (tarkuoto)
1 šaukštas bulvių krakmolo
1 šaukštelis druskos
pagal skonį baziliko
Padažui:
400 gramų konservuotų pomidorų (smulkintų)
300 gramų sojos faršo (naudojau "Naturli" formuojamą)
250 mililitrų daržovių sultinio
3 vienetai lauro lapų
2 vienetai morkų
1 vienetas svogūnų
2 vienetai salierų stiebų
4 skiltelės česnako
3 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 šaukštai pomidorų pastos
0.5 šaukštelio druskos
0.5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
0.5 šaukštelio rūkytos paprikos miltelių
0.5 šaukštelio baziliko
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pagaminkite bulvių virtinukus. Bulves su lupenomis gerai nuplaukite ir suberkite į puodą. Virkite pasūdytame vandenyje, kol taps minkštos. Nukoškite, nugarinkite ir palikite šiek tiek atvėsti. Tuomet nulupkite odeles ir sutrinkite bulvių trintuvu.
2.
Trintas bulves sumaišykite su miltais, krakmolu ir druska. Išminkykite minkštą tešlą. Priklausomai nuo bulvių rūšies ir jų krakmolingumo, gali prireikti daugiau miltų – jei reikia, įberkite jų papildomai, bet nepadauginkite, nes virtinukai bus kieti. Tinkamai paruošta tešla turi būti formuojama, tačiau minkšta, šiek tiek lipni.
3.
Bulvių masę perkelkite ant miltais pabarstyto stalviršio. Imkite po gabalėlį tešlos ir suformuokite volelį (apie 2 cm storio), supjaustykite jį apie 2 cm pločio gabalėliais. Jei norite, kiekvieną virtinuką galite perbraukti per šakutės dantukus taip, kad paviršiuje atsispaustų juostelės.
4.
Virtinukus berkite į verdantį pasūdytą vandenį. Virkite dalimis, taip, kad nesukibtų. Virtinukams iškilus į vandens paviršių, virkite 1-2 minutes. Tuomet išgriebkite, nukoškite ir perdėkite į lėkštę.
5.
Jei norite, bulvių virtinukus galite apkepti: keptuvėje virš vidutinio dydžio ugnies ištirpinkite šaukštą „Naturli“ augalinės sviesto alternatyvos „Vegan Block“. Suberkite virtus virtinukus ir vis pamaišydami kepkite 3-4 minutes, kol gražiai apskrus.
6.
Paruoškite padažą. Gilioje keptuvėje ar puode įkaitinkite aliejų virš vidutinės ugnies. Suberkite kubeliais supjaustytus svogūnus, plonomis riekelėmis supjaustytas morkas ir saliero stiebus, smulkiai kapotus česnakus. Kepkite, vis pamaišydami, kol daržovės suminkštės.
7.
Sudėkite pomidorų pastą, pagardinkite prieskoniais ir kaitinkite dar minutę, kol prieskoniai paskleis gardų aromatą.
8.
Suberkite sojų faršą, supilkite konservuotus pomidorus ir daržovių sultinį, įdėkite lauro lapelius. Gerai išmaišykite ir leiskite užvirti. Sumažinkite ugnį ir virkite apie 15-20 minučių.
9.
Patiekite. Bulvių virtinukus (virtus ar apkeptus) suberkite į paruoštą padažą. Suberkite tarkuotą augalinės kilmės gaminį („sūrį“). Išmaišykite ir nedelsiant patiekite. Papuoškite šviežių bazilikų lapeliais.
Patarimai:
Bulviniams virtinukams naudokite krakmolingas bulves ir virkite jas su lupenomis. Virtinukams reikalinga kuo sausesnė bulvių masė – iš tokios lengvai paruošite tešlą, o virtinukai bus minkšti, švelnios tekstūros.
Jei norite, galite naudoti ir pirktinius bulvių virtinukus (atkreipkite dėmesį į sudėtį – jų būna pagamintų tiek iš augalinės, tiek ne vien iš augalinės kilmės produktų).
Bolonijos padažą galite pagardinti ir kitomis daržovėmis, pavyzdžiui, keptomis paprikomis ar pievagrybiais. Patiekti padažą gardu ne tik su bulvių virtinukais, bet ir su įvairių rūšių makaronais.
Dalį padažo galite užšaldyti, o vėliau atšildyti šaldytuve. Suformuotus bulvių virtinukus taip pat galite užšaldyti; jų atšildyti prieš verdant nereikia.
Daugiau saldžių ir žavingų Astos receptų galite rasti šioje Saulėtos virtuvės saldumynų knygoje
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Maam
2023-07-30 20:43
šiandien pasigaminau, bet naudojau jautienos faršą, užtruko gana ilgai, bet labai skanu. Rekomenduoju ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital