Bulvių virtinukai Gnocchi su grietinės ir šoninės padažiuku

AUTORIUS:
Elena
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 65)
Porcijų skaičius: 5
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 65)
Bulvių virtinukai Gnocchi su grietinės ir šoninės padažu
@Shutterstock
Bulvių virtinukai Gnocchi su grietinės ir šoninės padažu
Bulvių virtinukai Gnocchi su grietinės ir šoninės padažu
Autorius apie receptą: Panašų patiekalą gamino ir mūsų močiutės, tad, paragavus Gnocchi Italijoje, man jie buvo širdžiai ir, žinoma, skrandžiui malonus atradimas. Minkšti ir labai skanūs, su Panašų patiekalą gamino ir mūsų močiutės, tad, paragavus Gnocchi Italijoje, man jie buvo širdžiai ir, žinoma, skrandžiui malonus atradimas. Minkšti ir labai skanūs, su grietinės ir šoninės padažu, kiekvienas kąsnelis tirpsta burnoje. Už įkvėpimą receptui ačiū Ievai. (...daugiau) Elena
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
Tešlai:
1 kilogramas bulvių (krakmolingų)
200 gramų miltų
1 vienetas kiaušinių (M arba L dydžio)
pagal skonį druskos
Padažui:
1 vienetas svogūnų
60 gramų sviesto
100 gramų karštai rūkytos šoninės
100 gramų grietinės (arba grietinėlės)
1 sauja kietojo sūrio (tarkuoto)
0.5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
1 šaukštelis džiovintų bazilikų
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Bulves išvirti su lupenomis, nulupti ir dar karštas (būtinai!) nulupti ir sugrūsti.
2.
Į karštas bulves berti miltų, įmušti kiaušinį, berti druskos ir pipirų. Greitais judesiais Užminkyti tešlą. Neminkykite per ilgai, nes gnocchi taps guminiai!
3.
Tešlą dalinti į kelias dalis. Ant miltais pabarstyto stalviršio kiekvieną dalį sukočioti į volelį. Šiek tiek paspausti ir supjaustyti 3 - 4 cm pločio gabalėliais.
4.
Dėti virti į verdantį vandenį. Pirmiausia virtinukai nusileis, o kai pakils, virti dar apie 2 minutes.
5.
Padažui keptuvėje ištirpinti sviestą, apkepinti smulkintus svogūnus iki suminkštės. Sudėti smulkintą šoninę ir šiek tiek pakepinti, kad lengvai apskrustų. Dėti grietinę, prieskonius, porą šaukštų vandens. Šiek tiek pakaitinti (neužvirinti). Nuimti nuo kaitros ir įmaišyti sūrį.
6.
Išvirusius gnocchi virtinukus sumaišyti su padažu ir patiekti.
Patarimai:
Tikslų miltų kiekį koreguokite savo nuožiūra, jų dėkite tiek, kad masė nebūtų labai lipni, formuojame, bet ir nebūtų kieta, nes tikslus miltų kiekis gali labai priklausyti nuo bulvių bei miltų rūšies.
AUTORIUS: Elena
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Simona
2022-05-07 19:28
Vietoj grietinės ar grietinėlės galima dėti sveikesnę versija, kokosų kremą. Taip pat labai skanu. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital