Bulvių užkandėlė su šprotų užtepėle

AUTORIUS:
Laurinta
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Porcijų skaičius: 20
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Bulvių užkandėlė su šprotų užtepėle
Autorius apie receptą: Nostalgiškai puikus, labai gardus ir taupus - toks yra šis užkandis. Paruošiamas paprastai ir greitai, atrodo šventiškai, o nuo stalo išgaruos akimirksniu, pamatysite! Nostalgiškai puikus, labai gardus ir taupus - toks yra šis užkandis. Paruošiamas paprastai ir greitai, atrodo šventiškai, o nuo stalo išgaruos akimirksniu, pamatysite! Laurinta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 20
3 vienetai bulvių (vidutinio dydžio, virtų su lupena)
160 gramų šprotų
2 vienetai kiaušinių (kietai virtų)
100 gramų konservuotų kukurūzų
1 vienetas marinuotų agurkų (vidutinio dydžio)
10 vienetų juodųjų alyvuogių (nebūtina)
1 pundelis petražolių (arba krapų, svogūno laiškų ar kitų žalumynų)
1 šaukštas majonezo (arba pagal skonį)
pagal poreikį alyvuogių aliejaus
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Bulves supjaustyti maždaug 0.5 - 1 cm storio griežinėliais. Iš abiejų pusių aptepti aliejumi, pabarstyti druska ir pipirais. Vienu sluoksniu dėti į kepimo popieriumi ištiestą skardą.
2.
Kepti įkaitintoje iki 200 C laipsnių temperatūros orkaitėje su vėjeliu apie 10-15 minučių iki kol krašteliai švelniai paruduos, o viršus taps traškesnis. Tuomet ištraukti iš orkaitės ir atidėti atvėsti.
3.
Užtepėlei petražoles susmulkinti, kiaušinius sutarkuoti, raugintą agurką ir alyvuoges (jei naudojate) supjaustyti mažais gabalėliais. Viską dėti į dubenį.
4.
Nuo šprotų nupilti aliejų, sutrinti šakute, dėti į dubenį su daržovėmis.
5.
Ten pat dėti konservuotus kukurūzus, majonezą ir išmaišyti. Jei reikia, pagardinti druska ir pipirais.
6.
Ant kiekvieno bulvių griežinėlio dėti po kupiną šaukštelį paruoštos masės, papuošti trupučiu petražolių ir tiekti.
Patarimai:
Bulves reikėtų virti iki tol kol bus išvirusios, bet nebus per daug minkštos, nes tuomet gražiai nesipjaustys. Aš darau taip - bulves labai gerai nuplaunu. Į puodą pilu vandens, sudedu bulves ir užverdu. Verdu apie 15 minučių iki kol bulvės bus išvirusios, bet ne per daug minkštos. Tikslus virimo laikas priklauso nuo bulvių dydžio.
Paruošti iš anksto galima šprotų masę, išsivirti bulves. Kitą dieną liks tik jas supjaustyti ir apkepti orkaitėje, uždėti užtepėlę. Arba galima bulvių ir neapkepti, o tiesiog užtepėlę tepti ant virtų bulvių griežinėlių. Visgi apkepus man dar skaniau.
AUTORIUS: Laurinta
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital