Bulvių pyragas su sūriu

AUTORIUS:
Aneta
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 60)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 60)
Bulvių pyragas su sūriu
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Bulvių pagrindui:
900 g bulvių
1 didelis svogūnas
2 dideli kiaušiniai
Druska, pipirai
Įdarui:
280 g brokolių, išskaidytų labai mažais žiedynėliais
1 didelis poras, supjaustytas
1 didelė skiltelė česnako, sutarkuota
1 valg omas šaukštas aliejaus
0,5 puodelio vandens
0,25 puodelio šviežio baziliko, smulkiai kapoto
175 g sūrio, sutarkuoto
0,25 puodelio pasukų
2 dideli kiaušiniai
Druska ir pipirai
PARUOŠIMO BŪDAS:
1.Pasiruošti kepimo indą ir įkaitinti orkaitę iki 200 C temperatūros.
2. Sutarkuoti bulves ir svogūnus. Nusunkti didžiąją dalį skysčių. Kuo sausesnė bus masė, tuo traškesnis bus kepinio pagrindas.
3. Sumaišyti tarkuotas bulves ir svogūnus su druska, pipirais ir 2 kiaušiniais. Šia mase iškloti paruoštą kepimo indą.
4. Kepti orkaitėje apie 45 minutes. Išimti iš orkaitės, apkepusį pagrindą ištepti truputėliu aliejaus ir kišti atgal į orkaitę dar 15 minučių, kol pagrindas gausis traškus.
5. Didelėje gilioje keptuvėje įkaitinti šlakelį aliejaus. Sudėti brokolio žiedynėlius, porus ir česnakus. Pakepinti apie 5 minutes, tuomet supilti vandenį. Kaitinti, kol brokolis taps minkštas. Nuimti nuo ugnies, įmaišyti baziliką ir leisti masei atvėsti.
6. Dubenyje suplakti kiaušinius, druską, pipirus ir pasukas. Įmaišyti į šį plakinį pakepintą brokolių mišinį.
7. Ant apkepusio bulvių pagrindo tolygiai užberti pusę fermentinio sūrio, tuomet sudėti brokolių įdarą ir apibarstyti likusia puse sūrio.
8. Kepti 190 C temperatūroje apie 35 – 40 minučių.
AUTORIUS: Aneta
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital