Šviežių bulvių plokštainis su malta mėsa

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Bulvių plokštainis kugelis su malta mėsa faršu
Bulvių plokštainis kugelis su malta mėsa faršu
Bulvių plokštainis kugelis su malta mėsa faršu
Bulvių plokštainis kugelis su malta mėsa faršu
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
Tešlai:
2 kilogramai bulvių
250 mililitrų pieno
1 vienetas kiaušinių
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
Faršui:
500 gramų faršo (kiaulienos ir jautienos)
1 vienetas svogūnų
1 vienetas kiaušinių
šiek tiek prieskonių maltai mėsai
šiek tiek pipirų
šiek tiek druskos
Padažui:
300 mililitrų pieno
50 gramų sūrio
3 šaukštai sviesto
1 šaukštas miltų
šiek tiek raudonosios paprikos
šiek tiek špinatų
šiek tiek petražolių
šiek tiek pipirų
šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Bulves sutarkuoti, įpilti karšto pieno, išmaišyti. Įmušti kiaušinį, pagardinti druska ir pipirais ir gerai išmaišyti.
2.
Į mėsą suberkite pjaustytą svogūną, įmuškite kiaušinį, pagardinkite prieskoniais.
3.
Kepimo indą ištepti alyvuogių aliejumi. Indo kraštuose išdėlioti maltą mėsą, o į vidurį supilu tarkius. Pabarstyti džiovintais krapais ir kepti iki 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 1 valandą 40 minučių.
4.
Padažui į puodą sudėti sviestą, įpilti pieną, riekelėmis supjausytą papriką ir virti apie 6 minutes nuolat maišant. Įsijoti miltus ir maišyti (patogiausia šluotele), kad neliktų gumuliukų. Suberti smulkintus špinatus, pertažoles, pagardinam druska ir pipirais, dar paverdame apie 4 minutes ir sudedam sūrį.
5.
Iškepusį plokštainį patiekti su padažu.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (5)
Renata
2018-07-22 09:10
Aš į kūgeliai visada pilį virintą pieną kad būtų skystas kiaušinio ir ne vieno ir labai skanus gaunasi ATSAKYTI
Zofija
2018-07-15 15:43
Kažin, kaip pavyks tokiu eiliškumu padaryti padažą? Reikia į ištirpusį sviestą suberti miltus, tik tada pilti pieną, toliau visus kitus produktus kaip parašyta. Sėkmės! ATSAKYTI
Laura
2018-07-15 15:59
Viskas tikrai pavyks, tik skonis kiek kitoks bus negu jūsų aprašytame variante :) Pakepinus miltus man irgi labiau padažiukas patinka, bet čia turbūt skonio reikalas :) ATSAKYTI
Astukas
2018-03-15 22:24
Niekada i kugeli ar vedarus nemusu kiausinio - skaniau ir puriau ATSAKYTI
Adelė
2018-07-15 16:01
Jeigu bulvytės šviežios, tad mažiau krakmolingos, kiaušinis visai praverčia, nes kitaip kugelis gali formos nelaikyti, bet jeigu bulvės rudeninės, tada kiaušinio ir aš nemušu, tik drauge su bulvėmis dar vieną svogūną sutrinu bulviatarke - gero skonio duoda ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
kalėdų patiekalai
kūčių patiekalai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital