Bulvių apkepas su malta mėsa ir pievagrybiais

AUTORIUS:
Angelė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Bulvių apkepas su malta mėsa
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Visai nesudėtingai paruošiamas, gardus apkepas. Pasiruošimo nedaug, o didžiausią darbą atlieka orkaitė. Jei pievagrybių nemėgstate, jų galima ir nedėti. Receptą rasdau Visai nesudėtingai paruošiamas, gardus apkepas. Pasiruošimo nedaug, o didžiausią darbą atlieka orkaitė. Jei pievagrybių nemėgstate, jų galima ir nedėti. Receptą rasdau Youtube, šiek tiek pakeičiau pagal savo skonį ir dažnai kepu šeimai! (...daugiau) Angelė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
800 gramų bulvių
500 gramų kiaulienos faršo
200 gramų grietinės
150 gramų fermentinio sūrio
100 gramų pievagrybių
1 vienetas svogūnų
1 vienetas kiaušinių
1 šlakelis aliejaus
0.5 šaukštelio druskos
1/4 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
1/4 šaukštelio maltos raudonosios paprikos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Svogūną kuo smulkiau supjaustyti ir apkepinti aliejuje kelias minutes, kol suminkštės. Palikti atvėsti
2.
Pievagrybius nuvalyti ir supjaustyti riekelėmis ar mažesniais gabalėliais.
3.
Faršą sumaišyti su pievagrybiais, svogūnais. Pagardinti druska, pipirais, malta paprika. Gerai išmaišyti.
4.
Bulves nuskusti ir supjaustyti kuo plonesnėmis riekelėmis, ne storiau nei 3 - 4 mm.
5.
Kepimo formą ištepti trupučiu aliejaus. Ant dugno paskirstyti pusę bulvių. Ant viršaus tolygiai paskirstyti faršą, tuomet - likusias bulves.
6.
Kiaušinį lengvai išplakti, į jį dėti grietinę ir išmaišyti iki tolygumo. Grietinės masę paskleisti ant bulvių.
7.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.
8.
Sūrį sutarkuoti ir užberti ant apkepo viršaus. Kepti dar 10 - 15 minučių.
9.
Prieš pjaustant ir patiekiant, apkepą išimti iš orkaitės ir palikti 10 minučių "susistovėti". Patiekiant galima papuošti pomidorais, žalumynais.
10.
Kepant šį apkepą svarbu nenaudoti labai mažos formos, nes bulvės gali nespėti iškepti ir suminkštėti. Rekomenduoju maždaug 30*20 cm ar kiek didesnę formą.
AUTORIUS: Angelė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital