Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
10-12 bulvių
100 g karštai rūkytų lašinukų
1 svogūnas
1 kiaušinis
3-4 šaukštai miltų
200 g varškės
0,5 stiklinės pieno
0,5 stiklinės grietinės
druska
PARUOŠIMO BŪDAS:
Bulves nuskutame, išverdame ir karštas sugrūdame. Kai atvėsta, įdedame susmulkintus ir apkeptus lašinukus bei svogūną, įberiame miltų ir viską gerai išmaišome.
Suformuojame apvalius kukulius, juos šiek tiek suspaudžiame ir viduryje padarome duobutę padažui.
Paplotėlius kepame orkaitėje, riebalais apteptoje skardoje, kol gražiai pagelsta.
Padažui varškę sumalame ar sutriname ir gerai išmaišome su pienu, grietine ir druska.
Paplotėlius patiekiame karštus, į duobutę įpilame padažo.