Bulvinės tešlos suktinukai su grybais ir vištiena

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Bulvinės tešlos suktinukai su grybais ir vištiena
Autorius apie receptą: Dalinuosi labai skaniu, paprastu receptu su grybais, dariau jį pirmą kartą ir visiems šeimoje labai patiko. Dalinuosi labai skaniu, paprastu receptu su grybais, dariau jį pirmą kartą ir visiems šeimoje labai patiko. Andželika
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
Tešlai:
400 gramų bulvių (virtų su lupena ir nuluptų)
280 gramų kvietinių miltų (apytikriai)
70 gramų sviesto (ištirpinto)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Įdarui:
1 vienetas vištienos ketvirčių (virto, žr. patarimus)
300 gramų baravykų (apvirtų)
1 vienetas svogūnų
1 pundelis krapų
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Padažui:
180 mililitrų vištienos sultinio
100 gramų grietinės (naudojau 24 %)
1 pundelis krapų
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį provanso žolelių
Kepimui:
pagal poreikį aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Įdarui svogūną ir krapus susmulkinti, baravykus supjaustyti. Vištiena supjaustyti mažais gabaliukais.
2.
Į keptuvę įpilti aliejaus, įkaitinti, suberi svogūną, baravykus, pabarstyti druska, pipirais, sudėti vištieną, suberti krapus ir apkepti porą minučių, tuomet atidėti atvėsti.
3.
Bulvių tešlai bulves sutarkuoti smulkia burokine tarka, įpilti sviesto, įberti druskos, pipirų ir gerai išmaišyti. Tuomet palaipsniui berti miltus, minkyti tešlą. Miltų berti tiek, kad tešla neliptų prie rankų.
4.
Stalą ir tešlą pabarstyti miltais, dėti paruoštą bulvių masę ir iškočioti stačiakampį, kurio storis būtų maždaug 5 - 6 mm.
5.
Ant iškočioto bulvių lakšto sudėti įdarą, paskirstyti per visą plotį. Tuomet susukti į vyniotinį, supjaustyti riekelėmis. Aš supjausčiau į 12 dalių.
6.
Kepimo formą ištepti kepimo aliejumi, sudėti paruoštus suktinukus.
7.
Padažui į dubenį supilti sultinį, įdėti grietinės, pabarstyti druska, pipirais, suberti provanso žoleles.
8.
Krapus susmulkinti, suberti į dubenį su padažu ir gerai išmaišyti. Paruoštą padažą supilti į kepimo formą su suktinukais.
9.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 30 - 35 minutes.
Patarimai:
Galima vištieną keisti kita mėgstama mėsa arba ruošti be mėsos, tuomet grybų kiekį padidinti.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital