Bulvės orkaitėje kremiškame sūrio padaže

AUTORIUS:
Asta
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Bulvės orkaitėje kremiškame sūrio padaže
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Kupinas sūrio ir kremiškumo patiekalas - bulvės sūrio padaže. Kepa orkaitėje, tad ilgai prie puodų stoviniuoti nereikės, o tikrai pamalonins kiekvieno gomurį. Šis patiekalas Kupinas sūrio ir kremiškumo patiekalas - bulvės sūrio padaže. Kepa orkaitėje, tad ilgai prie puodų stoviniuoti nereikės, o tikrai pamalonins kiekvieno gomurį. Šis patiekalas ypač tinka, kai šaldytuve yra keli atidaryti pakeliai sūrių, kurių nežinote kur panaudoti, nes šiam patiekalui tinka visi sūriai. (...daugiau) Asta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
700 gramų bulvių
1 vienetas svogūnų
pagal poreikį aliejaus
Padažui:
375 mililitrai pieno
230 gramų čederio sūrio (tarkuoto, arba kito mėgstamo)
50 gramų sviesto
30 gramų kvietinių miltų
0.5 šaukštelio česnako miltelių
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
Viršui:
100 gramų čederio sūrio (tarkuoto arba kito mėgstamo)
20 gramų parmezano sūrio (tarkuoto, nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Bulves švariai nuplauti, supjaustyti maždaug 3 mm storio griežinėliais. Svogūną susmulkinti pusžiedžiais.
2.
Kepimo formą (naudojau 20 cm x 25 cm) aptepti aliejumi. Bulvių griežinėlius sudėti eilėmis į kepimo formą. Į tarpelius sudėti svogūnų pusžiedžius.
3.
Padažui į keptuvę dėti sviestą, ištirpinti. Suberti miltus ir iš karto greitai maišyti, palaipsniui pilti pieną nuolat maišant, iki kol neliks jokių gumulėlių. Tuomet padažą užvirti, iki kol šiek tiek sutirštės. Sumažinti kaitrą iki silpnesnės, berti čederio sūrį, česnako miltelius, druską, pipirus, gerai išmaišyti ir pašildyti iki kol sūris išsilydys.
4.
Paruoštą padažą tolygiai užpilti į kepimo formą ant bulvių. Kepimo formą uždengti folija.
5.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 50 minučių, tuomet ištraukti, nuimti foliją, pabarstyti čederio ir parmezanos sūriais, tuomet dėti į orkaitę ir dar kepti apie 30 minučių iki kol sūris gražiai apskrus ir bulvės bus iškepusios ir minkštos (patikrinti galima bulvių vidurį lengvai įsmeigti šakute, jei minkšta - galima tiekti).
6.
Prieš tiekiant labai tinka pabarstyti šviežiai grūstais pipirais, o jei turite, papuošti žalumynais, pavyzdžiui, petražolėmis, krapais, svogūnų laiškais.
AUTORIUS: Asta
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital