Bulvės orkaitėje kepimo popieriaus vokelyje - minkštutės ir labai skanios!

AUTORIUS:
Reda
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Porcijų skaičius: 5
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Bulvės orkaitėje kepimo popieriaus vokelyje
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Kepimo popieriaus vokelyje bulvytės išsigarina savo pačių drėgmėje. Jos ypač švelnaus skonio, puikiai tiks prie paukšties, žuvies patiekalų ar tiesiog daržovių salotų. Kepimo popieriaus vokelyje bulvytės išsigarina savo pačių drėgmėje. Jos ypač švelnaus skonio, puikiai tiks prie paukšties, žuvies patiekalų ar tiesiog daržovių salotų. Reda
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
1 kilogramas bulvių (geriau jaunų, mažesnių, mažiau krakmolingų)
1 galva česnako
1 šlakelis aliejaus
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
šiek tiek rozmarinų šakelių
šiek tiek čiobrelių šakelių
šiek tiek džiovintų šalavijų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Bulvytes nuplauti ir nušveisti, skusti jų nereikia. Jaunų bulvyčių neskuskite ir nepjaustykite. Jei naudosite didesnes bulves, jas nuskuskite ir perpjaukite išilgai ar ketvirčiais.
2.
Česnaką išskirstyti skiltelėmis, bet nelupti. Galima ir nulupti bei susmulkinti, bet jei kepsite pilnas, jos bus kvapnesnės, o išlupus jas po kepimo, česnakas bus tepamos konsistencijos ir puikiai tiks kaip pagardas jau paruoštoms bulvytėmis.
3.
Bulves sumaišyti su aliejumi, pagardinti druska, piprais, neluptomis česnako skiltelėmis.
4.
Viską sudėkti ant didelio, stačiakampio kepimo popieriaus lapo krašto. Laisvą dalį užlenkti ir pakišti po bulvėmis. Lygiai taip pat užlenkti ir po bulvėmis pakišti kitus popieriaus kraštus. Bulvytės iškeps net jeigu vokas nebus visiškai sandarus.
5.
Kepti iki 200-220 C įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes.
6.
Bulves ištraukti iš orkaitės, dar 10 minučių palikti vokelyje ir tik tuomet atverti bei tiekti.
Patarimai:
Daugiau naudingų patarimų ir daugiau receptų, kaip skaniai iškepti bulves, rasite šiame straipsnyje.
AUTORIUS: Reda
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital