Bulguro plovas su vištiena

AUTORIUS:
Marija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Bulguro plovas su vištiena
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Mūsų šeima mėgsta tokius patiekalus, kurie greitai pagaminami ir nereikalauja ilgai virtuvėje sukiotis. Šis plovas būtent toks ir yra, dešimt minučių pasiruošimo, o visas Mūsų šeima mėgsta tokius patiekalus, kurie greitai pagaminami ir nereikalauja ilgai virtuvėje sukiotis. Šis plovas būtent toks ir yra, dešimt minučių pasiruošimo, o visas likęs laikas troškinimui. Papildomai galima įdėti paprikos, kukurūzų, žirnelių ar ką tik turite savo virtuvėje. (...daugiau) Marija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
3.5 stiklinės vandens (ar sultinio)
2 stiklinės bulguras
300 gramų vištienos filė
3 vienetai pomidorų
200 gramų pievagrybių
1 vienetas svogūnų (didesnis)
3 skiltelės česnako
1.5 šaukšto pomidorų pastos (ar 3 šaukštų pomidorų padažo)
0.5 šaukštelio druskos
0.5 šaukštelio pipirų
pagal skonį prieskonių vištienai
Kepimui:
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Bulgurą perplauti vandeniu ir atidėti į šoną.
2.
Vištieną supjaustyti nedideliais, vieno kąsnio gabaliukais. Pabarstyti vištienos prieskoniais.
3.
Į keptuvę įpilti aliejaus, įkaitinti ir sudėti vištienos gabaliukus. Svogūną susmulkinti, smulkiai sukapoti česnaką, suberti į keptuvę ir apkepti maždaug minutę. Susmulkinti grybus, sudėti į keptuvę ir apkepti dar kelias minutes iki kol suminkštės.
4.
Nedideliais gabaliukais supjaustyti pomidorus, sudėti į keptuvę, pakepti iki kol pomidorai suminkštės ir išbėgs sultys. Į keptuvę įdėti pomidorų pastos, išmaišyti. Pabarstyti druska ir pipirais. Sudėti bulgurą ir labai gerai išmaišyti.
5.
Šiek tiek padidinti kaitrą, įpilti vandens, kai užvirs, sumažinti kaitrą iki vidutinės ir troškinti 20 - 25 minutes iki kol vandens beveik nebeliks. Uždengti dangčiu ir dar troškinti apie 10 minučių. Tuomet išjungti kaitrą ir palikti bulgurą dar 5 minutes pastovėti.
Patarimai:
Matavimui naudojau 250 ml stiklinę.
AUTORIUS: Marija
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital