Brokolių ir sūrio pyragas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Brokolių ir sūrio pyragas
Brokolių ir sūrio pyragas
Brokolių ir sūrio pyragas
Brokolių ir sūrio pyragas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
Tešlai:
125 gramai kvietinių miltų
100 gramų sviesto
75 gramai rupių kvietinių miltų
2 šaukštai vandens
0.5 šaukštelio druskos
Įdarui:
200 gramų brokolių (naudojau šaldytus, bet tinka ir švieži)
3 vienetai kiaušinių
150 mililitrų grietinėlės
150 gramų riešutų (naudojau lazdyno, bet tinka ir graikiniai)
100 mililitrų pieno
100 gramų gorgonzola sūrio (arba kito stipresnio skonio sūrio)
šiek tiek druskos
šiek tiek maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Sumaišykite miltus su druska ir persijokite. Supjaustykite sviestą kubeliais ir įtrinkite pirštais juos į miltus, kol tešla taps trupinių konsistencijos. Tada įpilkite vandenį, sumaišykite ir lengvai "apminkykite" tešlą ant kepimo kilimėlio tam, kad tešla susijungtų. Čia yra geras filmukas apie tai.
2.
Suvyniokite tešlą į maisto plėvelę ir įdėkite pusvalandžiui į šaldytuvą.
3.
Ištepkite sviestu apvalią 23 cm skersmens kepimo formą su nuimamu dugnu, o dugną išklokite kepimo popieriumi. Įkaitinkite orkaitę iki 180 C (su ventiliatoriumi).
4.
Iškočiokite tešlą ir išklokite ja kepimo formą, suformuojant kraštelius. Įdėkite kepimo formą su tešla 30 min. į šaldytuvą arba 15 min. - į šaldiklį.
5.
Išklokite tešlą kepimo popieriumi ir priberkite beveik pilną formą žaliu žirnių/ryžių/pupelių arba, jei turite, keramikinių kepimo žirnių (t.y. taip vadinamas "aklas" kepimas, čia yra filmukas apie tai). Pašaukite į orkaitę ir kepkite 30 min. Išimkite popierių, žirnius ir grąžinkite į orkaitę dar 5 min. arba kol tešla taps auksinės spalvos.
6.
Kol tešla kepa, išskirstykite brokolį žiedynais. Užvirkite puodą vandens, pasūdykite ir įberkite brokolius. Virkite 5 min., tada nukoškite.
7.
Šluotele lengvai išplakite pieną, grietinėlę, kiaušinius, druską ir pipirus, iki vientisos konsistencijos.
8.
Riešutus sukapoti smulkiau.
9.
Ant tešlos išdėliokite brokolius, gorgonzolos sūrio gabaliukus ir užpilkite skysčių ir pabarstykite riešutais. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 180 C - 30 min. Išimkite iš orkaitės ir palikite pastovėti 10 min., tada pateikite. Skanaus.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Irmantas
2019-08-13 07:52
Puikiai pavyko! Labai skanu, tik sūrio siūlau dėti gerokai daugiau, o riešutų – mažiau. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital