Braškių tortas su baltojo šokolado kremu

AUTORIUS:
Paulius
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Braškių tortas su baltojo šokolado kremu
Braškių tortas su baltojo šokolado kremu
Braškių tortas su baltojo šokolado kremu
Braškių tortas su baltojo šokolado kremu
Autorius apie receptą: Tortas ne per saldus, labai lengvos tekstūros, labai lengvai pagaminamas. Patariu tortą sudėti iškart lėkštėje ar kitame inde su kuriuo jį pateiksite, nes taip bus lengviau ir Tortas ne per saldus, labai lengvos tekstūros, labai lengvai pagaminamas. Patariu tortą sudėti iškart lėkštėje ar kitame inde su kuriuo jį pateiksite, nes taip bus lengviau ir greičiau. Neišsigąskite, kad kreme nėra želatinos - visi produktai pakankamai standūs ir puikiai išlaiko savo formą, o jeigu nerimaujate, dėl viso pikto į grietinėlę galite įdėti standiklio arba vyno akmens. (...daugiau) Paulius
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Biskvitui:
5 vienetai kiaušinių
1.5 stiklinės miltų
1 stiklinė cukraus
80 mililitrų pieno
70 gramų sviesto
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Kremui:
600 gramų braškių
500 gramų maskarponės sūrio
400 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
100 gramų balto šokolado
2 šaukštai cukraus
1 šaukštas citrinų sulčių
šiek tiek grietinėlės standiklio (arba vyno akmens)
Sulaistymui:
1 stiklinė juodosios arbatos (arba cukraus sirupo)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Biskvitui pusę stiklinės cukraus sudėti į kiaušinių baltymus ir išplakti iki standumo. Kitą pusę cukraus įdėti į miltus, taip pat sudėti druską, kepimo miltelius ir viską išmaišyti. Į kitą indą supilti išlydytą sviestą, kiaušinių trynius ir pieną(jo gali reikėti truputį daugiau,matysite pagal tešlos konsistenciją), truputį paplakti, kol susivienys. Tuomet miltus supilti į trynių masę ir viską labai gerai išmaišyti. Į šią masę supilti 1/3 kiaušinių baltymų, išmaišyti ir supilti likusius baltymus.
2.
Supilti į formą (22cm) ir kepti 160◦C orkaitėje kol biskvito viršus taps rusvas, o įdūrus pagaliuką jis liks sausas, apie 1 valandą. Biskvitą išimkite iš formos, atvėsinkite ir perpjaukite į 3 dalis.
3.
Sulaistymui užplikykite stiklinę ne itin stiprios juodos arbatos be priedų arba pasigaminkite cukraus sirupo (1 v.š. cukraus ir 150 ml. vandens, vandenį su curumi užvirinkite ir pavirkite porą minučių).
4.
Kremui grietinėlę išplakite su cukrumi ir citrinos sultimis, jei norite, kad kremas būtų lengvesnis ir pastovėjęs nepradėtų skystėti įdėkite vyno akmens arba grietinėlės standiklio, plakdami grietinėlę pasilikite apie 50 ml šokoladui lydyti. Išlydykite šokoladą vandens garų vonelėje, prieš lydant užpilkite šlakelį grietinėlės. Į maskarponę supilkite išlydytą šokoladą, tuomet labai lėtai masę sumaišykite su grietinėle.
5.
Braškes nuplaukite ir supjaustykite plonomis riekelėmis, nusausinkite jas, iškart nepjaustykite visų braškiu, kadangi braškių kiekis, kurį sunaudosite priklauso nuo braškių dydžio.
6.
Biskvitus sulaistykite arbata arba sirupu, ant biskvito dėkite 1/3 kremo, viską apdėliokite braškių riekelėmis, tada vėl dėkite biskvitą, sulaistykite, dėkite 1/3 kremo, apdėliokite braškėmis ir vėl dėkite biskvitą, laistykite arbata dėkite ploną sluoksnį kremo, aptepkite šonus likusiu kremu ir papuoškite likusiomis braškėmis.
AUTORIUS: Paulius
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Autorius
2017-07-19 13:45
Įvyko klaida, biskvitui reikia ne pilnos stiklinės pieno, o 1/3 stiklinės ATSAKYTI
LaMaistas.lt redakcija
2017-07-19 15:28
Dėkui, Pauliau, kad parašėte. Pataisėme pieno kiekį recepte :-) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital