Braškių tiramisu

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Braškių tiramisu
Autorius apie receptą: Jeigu nusimato draugų susibūrimas, vakarėlis ar gimtadienis, pagaminę šio tiramisu, tikrai neprašausite pro šalį. Kadangi deserto išeina tikrai daug, tad puikiai užteks Jeigu nusimato draugų susibūrimas, vakarėlis ar gimtadienis, pagaminę šio tiramisu, tikrai neprašausite pro šalį. Kadangi deserto išeina tikrai daug, tad puikiai užteks didesniam žmonių būriui pavaišinti. Geriausia dalis – deserto nereikia kepti. Paruošiate iš vakaro ir pamirštate iki tol, kol jau reikės nešti ant stalo. Kaip ir tradicinį tiramisu, taip ir šį galite sluoksniuoti atskiruose indeliuose ar desertinėse taurelėse. (...daugiau) Liucija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
1 kilogramas braškių
500 gramų maskarponės sūrio (kambario temperatūros)
400 gramų biskvitinių pirštelių
6 vienetai kiaušinių
7 šaukštai cukraus
1 šaukštas likerio (arba romo/brendžio)
1 šaukštelis vanilės ekstrakto (arba vanilinio cukraus)
1 žiupsnelis druskos
Padažui:
500 gramų braškių (be kotelių, plautų)
125 mililitrai vandens (šalto)
50 gramų cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Padažui elektriniu plaktuvu sutriname braškes su cukrumi ir vandeniu. Supilame į gilesnę lėkštę ir atidedame į šoną.
2.
Kremui braškes nuplauname, nupjauname kotelius ir nusausiname. 2 saujas braškių atidedame į šalį. Likusias braškes smulkiai supjaustome.
3.
Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų.
4.
Trynius plakame su cukrumi tol, kol masė pabąla ir tampa standi (geriausia naudoti elektrinį plakiklį). Įmaišome vanilės ekstraktą ir likerį.
5.
Kiaušinių baltymus išplakame iki standžių putų, kol apvertus dubenį, baltymai iš jo nekrenta.
6.
Trynių masę sumaišome su maskarponės sūriu. Maišome, kol nelieka gumulėlių. Po to labai atsargiai šaukštu įmaišome kiaušinių baltymus.
7.
Maskarponės kremą atsargiai sumaišome su braškių gabalėliais.
8.
Stačiakampėje formoje (maždaug 25×35 cm dydžio) dėliojame braškių padaže pamirkytus damų pirštelius (apvilgome padaže ir ištraukiame). Kai išdėliojame pirmą sausainių sluoksnį, užtepame pusę kremo masės, po to vėl sausainių sluoksnis, ir vėl maskarponės sluoksnis. Išlyginame paviršių, uždengiame maistine plėvele.
9.
Tiramisu dedame į šaldytuvą. Paliekame stingti bent 3 val. ar per naktį.
10.
Likusias braškes supjaustome plonais griežinėliais ir papuošiame. Skanaus!
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital