1.
Biskvitui atskirti kiaušinių baltymus nuo trynių.
2.
Baltymus su cukrumi plakti iki standžių putų. Įmaišyti trynius. Į kiaušinių plakinį įsijoti miltus ir krakmolą ir atsargiai maišyti mediniu šaukštu tik tol, kol neliks sausų miltų. Pagal poreikį įberti citrinos žievelės. Tešlą sudėti į sviestu pateptą biskvito kepimo formą (naudojau 24 cm skersmens).
3.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-25 min. Patikrinti mediniu iešmeliu - įsmeigti ir ištraukti, jei ištrauktas iešmelis sausas, biskvitas iškepė. Jeigu aplipęs tešla - kepti dar 5 - 7 minutes ir vėl tikrinti. Iškepusį biskvitą visiškai atvėsinti.
4.
Kremui želatina užpilti keliais šaukštais vandens ir palikti brinkti 15 min.
5.
Prikaistuvyje užvirinti pieną.
6.
Dubenyje sumaišyti cukrų, vanilinį cukrų, įmušti 1 kiaušini, gerai išmaišyti. Suberti krakmolą. Iš lėto supilti verdantį pieną ir nuolat maišyti šluotėle iki vientisos konsistencijos masės. Tada gražinti masę į prikaistuvį ir pastatyti ant kaitros. Kaitinti, nuolat maišant, kol kremas pradės tirštėti. Sudėti želatiną, išmaišyti. Kremą supilti į dubenį, uždengti maistine plėvele. Palikti atvėsti.
7.
Šaltą grietinėle išplakti ir dalimis įmaišyti į atvėsusį kremą.
8.
Sulaistymui karštame vandenyje ištirpinti cukrų, supilti citrinų sultis.
9.
Braškes supjaustykite kubeliais.
10.
Biskvitą padėti ant padėkliuko, sulaistyti sirupu. Uždėti torto formos nuimamą kraštą (naudojau 24 cm skersmens). Paruošta plikytą kremą sudėti ant biskvito, 40 min įdėti į šaldytuvą.
11.
Tada ant kremo sluoksnio užberti kubeliais smulkintas braškės.
12.
Paruoškite želę viršui pagal instrukciją ant pakelio. Atvėsinkite.
13.
Atsargiai šaukštu supilti atvėsusios žele (jei bus per karšta - kremas ims kilti į viršų ir nebebus gražaus vaizdo) nestorą sluoksnį ir vėl tortą dėti į šaldytuvą. Po 5-10 min vėl užpilti sluoksnį žele ir vėl dėti į šaldytuvą. Visos iškart nepilame, kad neišbėgtų ar nenubėgtų per torto kraštus.
14.
Tortas turėtų šaldytuve pastovėti mažiausiai 6 valandas, kad gerai sustingtų.