Braškinis tortas su maskarpone ir želė

AUTORIUS:
Julija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Braškinis tortas su maskarpone ir želė
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Gaivus, burnoje su kiekvienu kąsneliu sutirpstantis tortas. Puikus pavasario ar vasaros šventėms. Gaivus, burnoje su kiekvienu kąsneliu sutirpstantis tortas. Puikus pavasario ar vasaros šventėms. Julija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Pagrindui:
1 vienetas biskvito (pirktinio arba naminio, žr. patarimus)
Pertepimui:
pagal poreikį kondensuoto pieno, saldinto
1 sluoksnis:
800 gramų braškių (galima naudoti šaldytas)
80 mililitrų vandens
50 gramų cukraus pudros
25 gramai želatinos
2 sluoksnis:
400 mililitrų grietinės, 30% riebumo
250 gramų maskarponės sūrio
100 gramų cukraus pudros
80 mililitrų vandens
25 gramai želatinos
3 sluoksnis:
400 mililitrų vandens (karšto)
300 gramų braškių
77 gramai braškių želė (1 pakelio)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į kepimo formos dugną su nusegamais kraštais ištiesti kepimo popieriumi. Kraštus galima apvynioti acetatine juostele. Tuomet dėti biskvitą.
2.
Biskvitą aptepti kondensuotu pienu.
3.
Pirmam sluoksniui į dubenį suberti želatiną, supilti vandenį ir palikti 15 minučių išbrinkti. Tuomet ištirpinti.
4.
Braškes sudėti į dubenį, suberti cukraus pudrą, sudėti želatiną ir sutrinti elektriniu plaktuvu iki vientisos masės.
5.
Paruoštą braškių masę sudėti ant biskvito, paskirstyti per visą plotį. Padėti į šaldytuvą ar kitą vėsią vietą bent 40 minučių, kad sluoksnis sutvirtėtų.
6.
2 sluoksniui į dubenį suberti želatiną, supilti vandenį ir palikti 15 minučių išbrinkti. Tuomet ištirpinti.
7.
Į dubenį dėti grietinę ir gerai išplakti.
8.
Į kitą dubenį dėti maskarponę, berti cukraus pudrą, supilti želatiną ir gerai išmaišyti. Tuomet sudėti į dubenį su grietine ir atsargiai išmaišyti.
9.
Paruoštą kremą sudėti ant sustingusio braškių sluoksnio, išlyginti per visą plotį. Dėti į šaldytuvą ar kitą vėsią vietą bent 40 minučių, kad sutvirtėtų.
10.
3 sluoksniui į dubenį suberti braškių žele, supilti vandenį ir išmaišyti. Atidėti atvėsti.
11.
Braškes supjaustyti. Sudėti ant gerai sustingusio braškių sluoksnio. Atsargiai šaukštu supilti paruoštą želę. Viso kiekio gali neprireikti, tik, kad apsemtų braškes. Tortą nakčiai dėti į šaldytuvą, kad sustingtų.
Patarimai:
Naudojau 24 cm skersmens formą.
Galima naudoti savo mėgstamą biskvito receptą, o mums patinka čia.
Jei norite, braškes galima keisti avietėmis, vyšniomis be kauliukų ar kitomis mėgstamomis uogomis.
AUTORIUS: Julija
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital