Braškinis tortas su maskarpone ir želė

AUTORIUS:
Julija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Braškinis tortas su maskarpone ir želė
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Gaivus, burnoje su kiekvienu kąsneliu sutirpstantis tortas. Puikus pavasario ar vasaros šventėms. Gaivus, burnoje su kiekvienu kąsneliu sutirpstantis tortas. Puikus pavasario ar vasaros šventėms. Julija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Pagrindui:
1 vienetas biskvito (pirktinio arba naminio, žr. patarimus)
Pertepimui:
pagal poreikį kondensuoto pieno, saldinto (nebūtina)
1 sluoksnis:
800 gramų braškių (galima naudoti šaldytas)
80 mililitrų vandens
50 gramų cukraus pudros
25 gramai želatinos
2 sluoksnis:
400 mililitrų grietinės, 30% riebumo
250 gramų maskarponės sūrio
100 gramų cukraus pudros
80 mililitrų vandens
25 gramai želatinos
1 šaukštelis vanilinio cukraus
3 sluoksnis:
400 mililitrų vandens (karšto)
300 gramų braškių
77 gramai braškių želė (1 pakelio)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kepimo formos nusegamais kraštais dugną ištiesti kepimo popieriumi (naudojau 24cm formą). Kraštus galima iškloti acetatine juostele. Tuomet dėti biskvitą.
2.
Biskvitą aptepti kondensuotu pienu. Jei kondensuoto pieno nenaudojate, tiesiog sulaistykite lengvai pasaldintu ir trupučiu citrinos sulčių parūgštintu vandeniu.
3.
Pirmam sluoksniui į mažą indelį įpilti šaltą vandenį, ant jo viršaus užbarstyti želatiną ir palikti 15-20 minučių išbrinkti. Tuomet ištirpinti.
4.
Braškes sudėti į dubenį, suberti cukraus pudrą ir sutrinti elektriniu trintuvu arba šakute iki beveik vientisos masės (šiek tiek gabaliukų gali likti). Į ją maišant plona srovele supilti ištirpintą dar šiltą želatiną.
5.
Paruoštą braškių masę sukrėsti ant biskvito, paskirstyti per visą plotį. Padėti į šaldytuvą bent 40-60 minučių, kad sluoksnis sutvirtėtų.
6.
2 sluoksniui į mažą indelį įpilti šaltą vandenį, ant jo viršaus užbarstyti želatiną ir palikti 15-20 minučių išbrinkti. Tuomet ištirpinti.
7.
Į dubenį dėti maskarponę, grietinę, berti cukraus pudrą ir vanilinį cukrų. Viską išplakti iki vientisumo. Toliau plakant plona srovele supilti ištirpintą dar šiek tiek šiltą želatiną.
8.
Paruoštą kremą sudėti ant sustingusio braškių sluoksnio, išlyginti per visą plotį. Dėti į šaldytuvą bent 40-60 minučių, kad sutvirtėtų.
9.
3 sluoksniui į dubenį suberti braškių žele, supilti verdantį vandenį ir išmaišyti. Atidėti atvėsti.
10.
Braškes supjaustyti. Sudėti ant gerai sustingusio kremo sluoksnio. Atsargiai šaukštu supilti paruoštą braškių želę (viso kiekio gali neprireikti, pilti tik tiek, kad apsemtų braškes).
11.
Tortą nakčiai dėti į šaldytuvą, kad sustingtų.
Patarimai:
Galima naudoti savo mėgstamą biskvito receptą, o mums patinka čia.
Jei norite, braškes galima keisti avietėmis, vyšniomis be kauliukų ar kitomis mėgstamomis uogomis.
AUTORIUS: Julija
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital