Braškinis tortas su jogurto ir grietinėlės kremu

AUTORIUS:
Salomėja
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 92)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 92)
Braškinis tortas su jogurto ir grietinėlės kremu
@Shutterstock
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Kremui:
250 gramų grietinėlės, 35% riebumo
200 gramų braškių
150 gramų jogurto (natūralaus arba braškinio, kito skonio)
50 gramų cukraus
45 mililitrai vandens
15 gramų želatinos
Biskvitui:
3 vienetai kiaušinių
100 gramų miltų
90 gramų cukraus
20 gramų sviesto
2 šaukštai pieno
1 šaukštelis vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Biskvitui kiaušinius su cukrumi plakite mikseriu didžiausiu galingumu 5 - 7 minutes, kol masė padidės 2 kartus ir taps tiršta. Tuomet sumažinkite galingumą iki minimalaus ir paplakite dar 1 - 2 minutes (tai padės stabilizuoti deguonies pasiskirstymą tešloje). Labai atsargiai, kad nesukristų kiaušinių masė, per 3 kartus įmaišome persijotus miltus. Pilame sviestą, gerai išmaišome, ir galiausiai supilame pieną ir vanilę. Viską atsargiai maišome iki vientisos masės.
2.
Įkaitiname orkaitę iki 170 C laipsnių.
3.
Pilame tešlą į 20 cm skersmens kepimo popieriumi išklotą torto formą nuimamais kraštais. Kepame 30 - 35 minutes, baigdami kepti patikriname biskvito vidų mediniu pagaliuku - jei pagaliukas sausas, biskvitas iškepęs. Iškeptą atvėsiname ir horizontaliai perpjauname į 2 arba 3 lakštus.
4.
Kremui užpilame želatiną vandeniu ir paliekame, kad išbrinktų. Dubenyje sumaišome jogurtą ir cukrų. Išplakame iki standžių putų grietinėlę. Atsargiai ją sumaišome su jogurto mase.
5.
Ant nedidelės ugnies ištirpiname želatiną, atvėsiname ir supilame į kremą. Išmaišome. Jei kremas labai skystas, galima palaikyti šaldytuve, kol pradės stingti.
6.
Į tą pačią 20 cm torto formą dedame vieną lakštą, užpilame pusę kremo, dedame antrą lakštą, vėl užpilame kremo. Tortą stingdome šaldytuve ne mažiau 3 - 4 valandų. Sustingusį papuošiame braškėmis. Skanaus!
Patarimai:
Jei norite daugiau sluoksnių ir biskvitą perpjovėte į tris dalis, tuomet kremą padalinkite ne į dvi, o taip pat į tris dalis ir sluoksniuokite taip - biskvitas, kremas, biskvitas, kremas, biskvitas ir likęs kremas.
AUTORIUS: Salomėja
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (10)
Inesa
2017-01-10 14:17
Aš dariau su šaldytomis, tik prieš tai jas atitirpinau ir nupyliau atsiradusį skystį. Labai skanus tortas!

O biskvitas gali neiškilti dėl įvairių priežasčių - gali būti nepakankamai išplakti kiaušiniai, arba gal į nadakaitusią orkaitę buvo įdėtas, arba jeigu durelės varstomos (ar nelabai sandarios) irgi gali subliūkšti. Dar kiaušinių dydis irgi svarbu, geriausia darysi su M arba L dydžio kiaušiniais, nes su S dydžio miltų mažiau turbūt reikėtų dėti.

Dar atkreipkite dėmesį, kad čia ingredientai skirti 20 cm skersmens formai. Jeigu naudosite didesnę (pvz. 24 ar 26 cm), ingredientų kiekį truputį padidinkite, nes biskvitas gausis labai plonas. ATSAKYTI
K
2017-01-09 19:39
O galima vietoje svieziu braskiu naudoti trintas saldytas? ATSAKYTI
Kotryna
2023-02-25 13:52
Tikrai taip! ATSAKYTI
Miglė
2015-06-23 19:57
Ką padariau ne taip? biskvitas visai neiškilo, nors laikiausi visų nurodymų :( ATSAKYTI
zas
2015-04-22 17:50
pasaulyje skaniausias tortas! ATSAKYTI
tipe
2015-04-22 17:47
Fantastiska man patiko ATSAKYTI
keite
2015-04-22 17:26
Man labai patiko ATSAKYTI
AURELIJA
2012-07-03 19:27
puikus,mmmmm ATSAKYTI
lina
2012-06-28 10:26
labai skaniai gaunasi sitas tortas, tik nelabai isejo jo i tris lakstus padalinti, max 2 lakstai man gavosi...tai jei norite 3 lakstu torto, reiketu padidinti porcijas :) ATSAKYTI
vida
2011-06-19 11:03
Fantastika ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital