Margas tortas su maskarponės kremu ir braškėmis

AUTORIUS:
Justyna
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 16
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Maskarponės tortas
Autorius apie receptą: Smagiai šventei ir saulėtai pavasario dienai atnešu tikrai pavasarišką tortą su braškėmis. Tortų gerbėjai šiam desertui tikrai neliks abejingi! Receptas adaptuotas iš Smagiai šventei ir saulėtai pavasario dienai atnešu tikrai pavasarišką tortą su braškėmis. Tortų gerbėjai šiam desertui tikrai neliks abejingi! Receptas adaptuotas iš seno laikraščio "Šeimininkė" su mano improvizacija. (...daugiau) Justyna
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 16
Biskvitui:
397 gramai kondensuoto pieno, saldinto (1 skardinės)
200 gramų miltų
100 gramų sviesto (tirpinto ir atvėsinto)
1 vienetas kiaušinių
1 šaukštelis kakavos
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
0.5 šaukštelio sodos
Kremui:
300 gramų maskarponės sūrio
300 gramų grietinėlės, 35% riebumo
1 vienetas citrinų (tarkuotos žievelės)
2 šaukštai cukraus pudros
1 šaukštas citrinų sulčių
Sulaistymui:
100 mililitrų vandens
3 šaukšteliai citrinų sulčių
2 šaukšteliai cukraus
Papuošimui:
600 gramų braškių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Orkaitę įkaitinkite iki 180 C laipsnių. Sviestu patepkite ir kepimo popieriumi išklokite dvi kepimo formas.
2.
Dubenyje išsukite kiaušinį, kondensuotą pieną, sviestą.
3.
Kitame dubenyje išsijokite miltus, kepimo miltelius ir sodą. Įmaišykite į masę. Tešlą padalinkite į dvi lygias dalis. Į vieną iš dalių įsijokite kakavą ir atsargiai įmaišykite. Tešlas supilkite į kepimo formas, išlyginkite paviršių.
4.
Kepkite iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 - 30 minučių arba, kol įsmeigus medinį pagaliuką jis bus sausas ir švarus. Biskvitus išimkite iš formų, visiškai atvėsinkite, tada perpjaukite išilgai perpus - bus 4 lakštai.
5.
Kremui visus ingredientus dėkite į dubenį ir gerai išplakite elektriniu plakikliu.
6.
Sulaistymui pašildykite vandenį, įmaišykite cukrų ir citrinos sultis. Kiekvieną biskvitą sulaistykite.
7.
Kiekvieną tešlos sluoksnį pertepkite kremu, sluoksniuokite dėliodami smulkintas braškes. Sluoksniavau paprastus lakštus pakaitomis su kakaviniais. Viršų ir kraštus aptepkite likusiu kremu. Dėkite į šaldytuvą per naktį sustingti. Puoškite šviežiomis braškėmis.
8.
Nuotraukoje pavaizduotą tortą gaminau iš dvigubos normos, bet tai buvo tortas - milžinas, virš 3 kg svorio, todėl nurodžiau mažesnes normas įprasto dydžio tortui. Iš dvigubos normos kepiau 3 vnt 26 cm skersmens lakštų, kuriuos pjoviau į iš viso 6 dalis.
AUTORIUS: Justyna
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital