Autorius apie receptą:
Desertai be kepimo - ne tik greitai paruošiami, bet labai skanūs ir gaivūs, tad puikiai tinka pavasario ar vasaros šventėms, ar tiesiog, kai norisi paskanauti puikaus saldėsio.
Desertai be kepimo - ne tik greitai paruošiami, bet labai skanūs ir gaivūs, tad puikiai tinka pavasario ar vasaros šventėms, ar tiesiog, kai norisi paskanauti puikaus saldėsio.
Gitana
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
450 gramų
braškių
(+ kelių papildomai papuošimui, bet nebūtina)
360 gramų
pasukų
100 gramų
cukraus
1 šaukštelis
vanilės
15 gramų
želatinos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Šešias formeles ištiesti maistine plėvele, kad vėliau desertas lengvai išsiimtų.
2.
Į dubenį dėti braškes, sutrinti elektriniu plaktuvu.
3.
Į puodą supilti sutrintas braškes, pilti pasukas, berti cukrų. Išmaišyti, suberti želatiną ir palikti penkioms minutėms. Tuomet kaitinti ant silpnos ugnies nuolat maišant apie 5 - 10 minučių iki kol cukrus ir želatina visiškai ištirps. Nukelti nuo kaitros, tuomet dėti vanilę ir permaišyti.
4.
Paruoštą masę supilstyti į paruoštus indelius. Dėti į šaldytuvą bent 2 valandoms. Tuomet išimti iš formelių, nuimti maistinę plėvelę, papuošti braškėmis ir tiekti.