"Bolonijos" makaronai

AUTORIUS:
Armanda
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 105)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 105)
"Bolonijos" makaronai
"Bolonijos" makaronai
"Bolonijos" makaronai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
250 g spagečių
2 šaukšteliai alyvuogių aliejaus
1 vidutinio dydžio svogūnas
2 skiltelės česnako
1 morka
500 g kiaulienos ir jautienos faršo
150 g pievagrybių
700 ml pamidorų tyrės(tinka ir pamidorų padažas)
40 g sviesto
250 g miltų
2 puodeliai pieno
100 g parmezano sūrio
PARUOŠIMO BŪDAS:
1. Supjaustykite svogūną, 2 česnako skilteles, morką sutarkuokite ir gabalėliais supjaustykite pievagrybius.
2. Į vidutiniškai įkaitintą keptuvę įpilkite aliejaus, dėkite supjaustytą svogūną, česnaką ir morką. Kepkite maišydami, kol svogūnai suminkštės. Dėkite faršą. Kepkite maišydami su mediniu šaukštu arba medine mentele 5 min. iki paruduos. Sudėkite pievagrybius ir pamidorų padažą-tyrelę. Sumažinkite ugnį ir palikite troškintis 10 min., kol sutirštės.
3. Pradėkite virti pasūdytame vandenyje makaronus, tuo pačiu įkaitinkite orkaitę iki 160-180 laipsnių pagal Celsijų temperatūros.
4. Kitame nedideliame puode sušildykite-išlydykite sviestą. Suberkite miltus. Virkite maišydami 2 min. Nuimkite nuo ugnies, lėtai pilkite pieną ir kartu maišykite, kad nesusidarytų gumulėlių.Vėl uždėkite ant vidutiniškos ugnies.Virkite maišydami 5 min., kol sutirštės.
5. Į ovalų, talpų , tinkantį apkepams indą dėkite spagečius sumaišytus su faršu, tuomet ant viršaus užpilkite baltą, tirštą masę ir galiausiai sutarkuotą sūrį. Kiškite į orkaitę. Kepkite 25 min. Skanaus!
AUTORIUS: Armanda
Rašyti komentarą
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]l.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital