Purūs blyneliai su obuoliais

AUTORIUS:
Olga
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Purūs blyneliai su obuoliais
Autorius apie receptą: Blynai, kaip ir dabar, taip ir seniau buvo kepami per Užgavėnes. Dažniau kepdavo miltinius blynus. Kiek rečiau valgydavo tarkuotų bulvių blynus. Jais būtinai vaišindavo Blynai, kaip ir dabar, taip ir seniau buvo kepami per Užgavėnes. Dažniau kepdavo miltinius blynus. Kiek rečiau valgydavo tarkuotų bulvių blynus. Jais būtinai vaišindavo svečius. Šiandien noriu pasidalinti saldžių blynelių receptu, kuris puikiai tiks savaitgalio pusryčiams. Receptas iš žurnalo "Darbštuolė" nr 2023-01 (...daugiau) Olga
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
260 gramų kvietinių miltų
200 mililitrų kefyro
2 vienetai obuolių
1 vienetas kiaušinių
50 gramų cukraus
50 gramų razinų
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis cinamono
pagal poreikį aliejaus
pagal poreikį cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Kiaušinį išsukite su visu paprastu ir 1/2 šaukštelio vanilinio cukraus, berkite druskos, kepimo miltelius, pilkite kefyrą ir kruopščiai išmaišykite. Dalimis įsijokite tiek miltų, kad paruoštumėte tirštą, labai lėtai varvančią tešlą.
2.
Razinas užpilkite karštu vandeniu, pabrinkinkite porą minučių ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Obuolius supjaustykite nedideliais kubeliais, sumaišykite su razinomis, likusiu vaniliniu cukrumi ir cinamonu.
3.
Įsukite vaisius į tešlą. Keptuvėje pakaitinkite šiek tiek aliejaus, krėskite šaukštą tešlos ir kepkite blynelius ant vidutinės kaitros po 3min iš kiekvienos pusės, kol gražiai paskrus.
4.
Patiekdami pabarstykite cukraus pudra. Skanaus.
AUTORIUS: Olga
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital