Biskvitinis varškės tortas su uogomis

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Biskvitinis varškės tortas su uogomis
Biskvitinis varškės tortas su uogomis
Biskvitinis varškės tortas su uogomis
Biskvitinis varškės tortas su uogomis
Autorius apie receptą: Šventėms visuomet kepu tortą. Koks tai bus tortas, priklauso nuo to, kiek laiko turiu jam pagaminti, nuo valgytojų skaičiaus, nes skoniai visų skirtingi ir, be abejo, nuo metų Šventėms visuomet kepu tortą. Koks tai bus tortas, priklauso nuo to, kiek laiko turiu jam pagaminti, nuo valgytojų skaičiaus, nes skoniai visų skirtingi ir, be abejo, nuo metų laiko. Kuomet karšta, visi su malonumu renkasi gaivų ir neriebų tortą. Tai tokį tortą aš ir gaminau savo šventei: gaivų, neriebų ir vos su rūgštele, kurią suteikė mėlynės. Diena buvo labai karšta, laiko torto gaminimui turėjau visai nedaug, tad šis kreminės varškės ir jogurto tortas su mėlynėmis buvo puikus pasirinkimas. Manau, kad tokį tortą galima pagaminti ir su kitomis uogomis, bet kadangi mėlynių sezonas, tad rinkausi būtent jas. Naudota 30 cm skersmens tortinė. (...daugiau) Audronė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Biskvitui:
2 vienetai kiaušinių
90 gramų kvietinių miltų
90 gramų cukraus
2 šaukštai aliejaus
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Kremui:
1 kilogramas kreminės varškės
370 mililitrų mėlynių jogurtas
300 gramų mėlynių tyrės (žr. patarimus)
30 gramų želatinos
12 šaukštų vandens
Papuošimui:
pagal poreikį balto šokolado
pagal poreikį uogų (naudojau mėlynes ir braškes)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Į dubenį įmušti kiaušinius, įberti cukraus ir gerai išplakti elektriniu plaktuvu iki kol masė pabals ir patrigubės.
2.
Į dubenį su kiaušiniais įpilti aliejaus ir išmaišyti, tuomet įsijoti miltus su kepimo milteliais.
3.
Kepimo formą su nusegamais kraštais ištiesti kepimo popieriumi ir supilti paruoštą masę.
4.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 15 minučių. Ar biskvitas iškepė, patikrinkite mediniu pagaliuku - įsmeigus į biskvitą ir ištraukus, pagaliukas turi likti švarus. Kai iškeps, biskvitą atidėti iki kol atvės.
5.
Į dubenį pilti vandens, suberti želatiną ir palikti brinkti 10 - 15 minučių. Tuomet dubenį su želatiną pakaitinti (galima tai daryti garų vonelėje) iki kol granulytės ištirps, atvėsinti.
6.
Į dubenį sudėti varškės kremą, jogurtą, mėlynių tyrę ir želatiną, gerai išmaišyti.
7.
Ant biskvito supilti varškės ir jogurto kremą ir padėti į šaldytuvą stingti bent kelioms valandoms.
8.
Į dubenį sudėti šokoladą ir ištirpinti, braškes supajaustyti. Tortą aplieti šokoladu, išdėlioti uogas.
Patarimai:
Naudota 30 cm skersmens tortinė.
Mėlynių tyrę gaminu taip: mėlynes sutrinu, įberiu cukraus ir išmaišau.
Tam, kad varškės kremo kraštai būtų lygūs, aš tortinės kraštus apjuosiu acetatine juosta.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital