Biskvitinis tortas su maskarponės kremu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 18)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 18)
Biskvitinis tortas su maskarpone
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Biskvitui:
6 vienetai kiaušinių (kambario temperatūros)
6 šaukštai cukraus
6 šaukštai miltų
3 šaukštai kakavos
1 šaukštas sviesto
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
šiek tiek vanilės esencijos
Kremui:
500 gramų maskarponės sūrio
500 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
100 gramų spanguolių (naudojau šaldytas, galima ir nedėti visai)
2 šaukštai cukraus pudros (be kaupo)
1 šaukštelis citrinų sulčių
Papuošimui:
šiek tiek migdolų drožlių
šiek tiek kokoso drožlių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Baltymus atskirti nuo trynių ir atskirai išplakti. Į baltymus dėti 3 šaukštus cukraus, žiupsnelį druskos, į trynius 3 šaukštus cukraus ir dar kartą atskirai išplakti. Trynius po truputį pilti į išplaktus baltymus ir lengvai išmaišyti.
2.
Miltus persijoti kartu su kepimo milteliais ir kakava ir suberti į išplaktų kiaušinių masę. Maišyti silikonine menetele labai atsargiai iki vientisos masės.
3.
Sviestą ištirpinti ir atskirai sumaišyti su keliais šaukštais biskvitinės masės. Tada supilti į bendrą masę ir vėl atsargiai maišyti.
4.
Kepimo formos dugną iškloti kepimo popieriumi, uždėti bortelius ir supilti paruoštą masę. Kepti 180 C laipsnių orkaitėje apie 20 - 25 minutes, ar iškepė patikrinti mediniu pagaliuku. Iškeptą biskvitą apversti, padėti ant grotelių, nuimti bortelius, dugną, kepimo popierių ir palikti atvėsti 2 valandoms. Gerai atvėsusį biskvitą padalinti į 3 lygias dalis.
5.
Kremui grietinėlę išplakti su cukraus pudra ir citrinos sultimis iki standumo. Maskaponę išmaišyti mentele ir sudėti į plaktą grietinėlę. Masę lengvai išmaišyti.
6.
Ant torto formos dėti vieną biskvitą, pertepti kremu. Tada dėti antrą biskvitą, jame padaryti skylutes (maža stiklinaite) ir į jas sudėti šaldytas spanguoles. Vėl užtepti kremo ir dėti 3 biskvitą su skylutėmis, į kurias dėti uogas.
7.
Viršų ir šonu aptepti kremu, šonus apibarstyti migdolų drožlėmis, o viršų kokoso. Palikti tortą 2 - 3 valandoms, kad kremas įsigertų į biskvitus.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital