Biskvitinis medaus tortas su grietininiu kremu

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Biskvitinis medaus tortas su grietininiu kremu
Biskvitinis medaus tortas su grietininiu kremu
Biskvitinis medaus tortas su grietininiu kremu
Biskvitinis medaus tortas su grietininiu kremu
Biskvitinis medaus tortas su grietininiu kremu
Biskvitinis medaus tortas su grietininiu kremu
Autorius apie receptą: Mamos dienai gaminau biskvitinį medaus tortą. Tortas visiems labai labai patiko ir man tai didžiausias įvertinimas. Tortas, drėgnas, nesprangus ir kiekvienas kąsnelis tirpte Mamos dienai gaminau biskvitinį medaus tortą. Tortas visiems labai labai patiko ir man tai didžiausias įvertinimas. Tortas, drėgnas, nesprangus ir kiekvienas kąsnelis tirpte tirpo burnoje. Tai tortas, prie kurio kavos puodelio net ir nereikia. Žodžiu, pavyko geriau negu gerai. (...daugiau) Audronė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
400 gramų kvietinių miltų
3 vienetai kiaušinių
200 gramų cukraus
200 gramų sviesto
180 gramų medaus
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Kremui:
470 gramų konservuotų persikų
400 gramų grietinės, 30% riebumo
400 gramų grietinėlės (30% arba riebesnės)
2 šaukštai cukraus pudros
1 šaukštelis vanilinio cukraus
pagal skonį citrinų sulčių
Sulaistymui:
pagal poreikį skysčio nuo konservuotų persikų
pagal poreikį vandens
pagal poreikį citrinų sulčių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Biskvitui į puodą berti cukrų, dėti medų, sviestą ir ant silpnos kaitros šildyti iki kol ištirps. Produktai turi gerai ištirpti ir užvirti! Tuomet puodą nukelti nuo kaitros ir palikti kiek atvėsti, masė turi būti šilta.
2.
Į puodą su atvėsinta, bet dar šilta mase nuolat plakant įmušti po vieną kiaušinį, įsijoti miltus su kepimo milteliais. Išmaišyti.
3.
Tešlą padalinti į dvi dalis (man pavyko padaryti 2 × 500 gramus).
4.
Į kepimo formą, nusegamais šonais (naudojau 22 cm skersmens) įtiesti kepimo popierių ir supilti vienos dalies masę. Biskvitus kepiau per du kartus.
5.
Kepti įkaitintoje iki 170 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 18 - 20 minutes, ar iškepęs tikrinkite mediniu pagaliuku - įsmeigus ir ištraukus jis turi likti švarus.
6.
Iškepusius biskvitus atvėsinti, o tuomet perpjauti į dvi dalis. Iš viso bus 4 biskvitai.
7.
Biskvito kraštelius ir viršų apipjaustyti ir sumalti, trupiniai bus naudojami torto viršui ir šonams apibarstyti.
8.
Kremui į dubenį dėti grietinę, pilti grietinėlę, berti cukraus pudrą ir suplakti iki purios, bet tvirtos masės. Įpilti citrinos sulčių, 6 persikų puseles supjaustyti gabaliukais ir sudėti į dubenį su kremu, atsargiai viską išmaišyti.
9.
Sulaistymui į dubenį pilti skystį nuo persikų, vandenį, citrinos sultis ir išmaišyti.
10.
Į torto formą dėti biskvitą, sulaistyti sirupu. Man geriausia tai daryti konditeriniu teptuku, dėti paruošto kremo ir paskirstyti per visą plotį. Dėti biskvitą, sulaistyti sirupu, dėti kremo ir taip sluoksniuoti iki kol neliks ingredientų. Viršutinį sluoksnį negausiai sutepti kremu ir užbarstyti trupinius.
11.
Tortą dėti į šaldytuvą visai nakčiai, kad sutvirtėtų. Ryte torto šonus apibarstyti trupiniais, viršų papuošti šviežiomis uogomis ar kitais mėgstamais priedais.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital