Biskvitinis medaus tortas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Biskvitinis medaus tortas
Autorius apie receptą: Internete pilna šio torto variacijų, tai nieko aš čia nenustebinsiu. Paprastas, sakyčiau tinkantis beveik visų skoniui, neįnoringas, labai lietuviškas tortas. Idealiai tiks Internete pilna šio torto variacijų, tai nieko aš čia nenustebinsiu. Paprastas, sakyčiau tinkantis beveik visų skoniui, neįnoringas, labai lietuviškas tortas. Idealiai tiks Kalėdų ar Velykų stalui, vaikų gimtadieniams, prie savaitgalio kavos puodelio. Minkštas, drėgnas, nepernelyg saldus tortas. (...daugiau) Monika, Fėjos virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Biskvitui:
400 gramų miltų
200 gramų cukraus
200 gramų sviesto
200 gramų medaus
3 vienetai kiaušinių
2 šaukšteliai kepimo miltelių
šiek tiek druskos
šiek tiek cinamono
šiek tiek gvazdikėlių
Kremui:
500 gramų grietinėlės, 35% riebumo
300 gramų grietinės (riebios)
100 gramų cukraus
4 šaukštai citrinų sulčių
šiek tiek vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į puodą sudėkite cukrų, sviestą, medų, druską, cinamoną ir gvazdikėlius. Kaitinkit ant silpnos ugnies maišydami, kol gausis vientisa masė ir ji užvirs. Nuimkite nuo ugnies ir padėkite, kad atvėstų. Į atvėsusią masę po vieną muškite kiaušinius ir po kiekvieno gerai paplakite. Miltus išsijokite ir sumaišykite su kepimo milteliais, tuomet suberkite į plakinį ir gerai išmaišykite. Gausite grietinės tirštumo masę.
2.
Ant kepimo popieriaus nusipiešiame būsimo torto 22 cm skersmens skritulį. Popierių dedame ant didelės skardos, ant išpiešto skritulio dedame tešlą ir dedame į iki 180 C laipsnių įkaitintą orkaitę kepti. Iškepa gana greit. Neperkepkite, kai gražiai pagels - traukite lauk iš orkaitės, nuimkite nuo kepimo popieriaus ir kepkite kitus lakštus. Iškepsite 9 - 10 lakštų. Galima kepti vieną biskvitą 40 - 50 minučių ir perpjauti į 5 dalis.
3.
Kremui į dubenį sudėkite visus ingredientus – grietinėlę, grietinę, cukrų, vanilinį cukrų ir citrinos sultis. Plakite elektriniu plakikliu, kol gausite standžią masę.
4.
Kiekvieną biskvitą sulaistykite pasaldintu ir citrinos sultimis pagardintu vandeniu, ir pertepkite kremu. Tortui šaldytuve reikėtų pastovėti bent 4 valandas, o geriausia - per naktį. Papuošimas - fantazijos reikalas. Aš torto šonus ir viršų apibarsčiau trupintais biskvitų likučiais bei cukruotomis spanguolėmis.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
svetlana
2018-12-28 15:36
ačiū už receptą ATSAKYTI
Kristina
2018-03-22 19:58
As kepu biskvita, o ne lakstus. Kepu is vakaro, po to supjaustau i 5-6 dalis ATSAKYTI
Sandra
2017-03-21 10:51
Mėgstamiausias tortas, labai skanu ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital