Biskvitinė tešla grybukams ir voveraitėms

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 28)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 28)
Biskvitinė tešla grybukams ir voveraitėms
Biskvitinė tešla grybukams ir voveraitėms
Biskvitinė tešla grybukams ir voveraitėms
Biskvitinė tešla grybukams ir voveraitėms
Biskvitinė tešla grybukams ir voveraitėms
Biskvitinė tešla grybukams ir voveraitėms
Autorius apie receptą: Prikepiau tokių samanotų grybukų ir voveraičių. Purūs, minkštučiai ir labai skanūs! Prikepiau tokių samanotų grybukų ir voveraičių. Purūs, minkštučiai ir labai skanūs! Rasos virtuvės užrašai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
400 gramų kvietinių miltų
200 gramų cukraus
200 gramų grietinės, 30% riebumo
3 vienetai kiaušinių (L dydžio)
150 gramų sviesto
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
Papuošimui:
100 gramų pieniško šokolado
1 šaukštelis aliejaus
pagal poreikį biskvito trupiniai (nebūtina)
Pagrindui:
275 gramai cukraus pudros (apytikriai)
1 žiupsnelis citrinos rūgšties
1 vienetas kiaušinių baltymų
pagal poreikį aguonų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Iš pradžių cukrų ir vanilinį cukrų išplakite su grietine, ir po vieną, kaskart perplakant įmuškite kiaušinius. Tuomet sudėkite kartu persijotus miltus su kepimo milteliais ir gerai išmaišykite (miltų geriau nepadauginkite, jeigu pridėsite per daug miltų grybukai - voveraitės iškeps kietoki).
2.
Po to supilkite ištirpintą ir truputį pravėsusį sviestą, ir viską gerai išmaišykite. Tešla turi būti riebios grietinės konsistencijos.
3.
Kepkite specialioje keptuvėje ant dujinės viryklės. Keptuvę gerai įkaitinkite iš abiejų pusių, tuomet atidarykite ir patepkite aliejumi.
4.
Tešlą sudėkite į konditerinį maišelį (man taip daug patogiau ir greičiau, nei su šaukšteliu) ir išspauskite į keptuvės įdubas. Uždarykite keptuvę ir apverskite kita puse, bet rankenėlių nespauskite - sausainiai išeis puresni. Kepkite ant vidutinės ugnies apie 7-8 min., kas 2 min. vis apverskite keptuvę, kol grybukai - voveraitės pasidarys rusvos spalvos.
5.
Iškepusius grybukus - voveraites atvėsinkite ir papuoškite, kaip tik Jūs norite, aišku galite valgyti iškarto, jie skanūs ir nepapuošti.
6.
Geriausia puošti ką tik ataušusius, o ne už dienos. Jie išliks minkšti jei laikysite juos sandariai dėžutėje ar maišelyje. Jei laikysite lėkštėje, pradės kietėti po poros dienų.
7.
Pirmiausia pagaminkite baltą glajų (pagrindui). Baltymą išsukite šaukštu su cukraus pudra ir citrinos rūgštimi, kol pasidarys tiršta balta masė. Glajus turi būti tirštas ir nekristi nuo šaukšto.
8.
Grybuko kotuką merkite arba aptepkite glazūra, patį galiuką apibarstykite aguonomis ir pastatykite džiūti.
9.
Nudžiūvus kotukams dažykite kepurėles. Šokoladą ištirpinkite įstačius dubenį su šokoladu į puodą su verdančiu vandeniu, po to įpilkite aliejaus, kad kepurėlės labiau blizgėtų ir būtų minkštesnės, šokoladas netrupėtų, ir išmaišykite. Kepurėlės merkite į šokoladą (ant viršaus užberiau biskvito trupinių) ir pastatykite džiūti. Skanaus!
Patarimai:
Turėjau špinatinio biskvito likučius, jais, lyg samanomis, papuošiau grybukus, vaikams labai patiko. Špinatų biskvitą galite ruošti pagal šį receptą .
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Lina
2019-11-30 00:41
Labai gražiai papuošta!Ačiū už receptuka. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
kalėdų patiekalai
kūčių patiekalai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital