Benedikto kiaušinis

AUTORIUS:
Agnė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Benedikto kiaušinis
Benedikto kiaušinis
Benedikto kiaušinis
Autorius apie receptą: Tai patiekalas, kuris nėra labai greitai ar paprastai pagaminamas, tačiau neabejotinai vienas skaniausių patiekalų pusryčiams. Šis receptas pasiskolintas iš Beatos Tai patiekalas, kuris nėra labai greitai ar paprastai pagaminamas, tačiau neabejotinai vienas skaniausių patiekalų pusryčiams. Šis receptas pasiskolintas iš Beatos virtuvės, tačiau modifikuotas ir paruoštas šiek tiek paprasčiau. (...daugiau) Agnė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
4 vienetai kiaušinių
2 vienetai bandelių
100 gramų kiaulienos šoninės
Padažui:
2 vienetai kiaušinių trynių
80 gramų sviesto
1 šaukštas vandens
1 šaukštelis baltojo vyno acto
1 žiupsnelis druskos
0.5 šaukštelio citrinų sulčių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Pirmiausia pradėti nuo padažo, jis užtrunka pagaminti ilgiausiai. Į puodą įpilti vandens (nedaug, nes į verdantį vandenį reikės statyti dubenį, kuris nesiliestų prie vandens, tačiau garų vonelė suteiktų dubeniui pakankamai karščio). Tuo pat metu kitame puode/prikaistuvyje/keptuvėje ištirpinti sviestą. Dubenyje sumaišyti kiaušinių trynius su vandeniu, actu ir uždėti ant verdančio vandens puode. Nuolat ir be sustojimo maišant pilti sviestą ir intensyviai šluotele plakti tol, kol masė pasidaro standesnė (panašiai kaip majonezas) ir visiškai vientisa. Nukelti nuo ugnies ir šiek tiek pravėsus pagal skonį įberti druskos, įspausti citrinos sulčių. Turėtumėte gauti vientisą gelsvą ir nuostabiai rūgštelėjusį padažą.
2.
Keptuvėje pakepinti šoninę. Skrudintuvėje pašildyti per pusę pjautas bandeles.
3.
Puode užvirti nedidelį kiekį vandens. Jam užvirus, sumažinti ugnį iki kol vanduo beveik neburbuliuos. Tuomet ateina metas suleisti "nuogus" kiaušinius. Patogiausia pirmiausiai po vieną kiaušinį įmušti į dubenėlį ir iš jo paleisti kiaušinį į ramiai verdantį vandenį. Į vandenį nebūtina pilti nei acto, nei druskos, taip pat nebūtina ir išsukti vandens, kad kiaušinis tolygiai apsidorotų. Viskas pavyksta ir taip. Trynio kietumą reguliuoti galima palaikant kiaušinį kuo ilgiau vandenyje, kiekvienam pagal skonį. Tobuliausia yra 2 minutės, kiaušinis bus gražiai tekantis, bet kietu baltymu bei trynio kraštinėmis. Iš vandens geriausia išimti kiaurasamčiu.
4.
Serviravimo eiga: Bandelė -> šoninė -> kiaušinis -> padažas. Skanaus!
AUTORIUS: Agnė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital