Benedikto kiaušiniai su olandišku padažu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 1
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Benedikto kiaušiniai su olandišku padažu
Benedikto kiaušiniai su olandišku padažu
Benedikto kiaušiniai su olandišku padažu
Benedikto kiaušiniai su olandišku padažu
Benedikto kiaušiniai su olandišku padažu
Benedikto kiaušiniai su olandišku padažu
Benedikto kiaušiniai su olandišku padažu
Benedikto kiaušiniai su olandišku padažu
Autorius apie receptą: Tobuli rytai tie, kai nereikia niekur skubėti, galiu ramiai sau gerti kavą ir pasvajoti apie šiek tiek prabangius pusryčius. Taip besvajojant nusprendžiau pamėginti ir Tobuli rytai tie, kai nereikia niekur skubėti, galiu ramiai sau gerti kavą ir pasvajoti apie šiek tiek prabangius pusryčius. Taip besvajojant nusprendžiau pamėginti ir pasigaminti Benedikto kiaušinius. Jie, kaip svajonių pusryčiai seniai man sukosi mintyse, tik vis nedrįsdavau pamėginti ir tas mintis nuvydavau lauk. O, patikėkite, visai be reikalo. Ir išsivirti tą kiaušinį be lukšto, visai nėra taip sudėtinga, kaip gali atrodyti. Bandau surašyti viską aiškiai ir nuodugniai, taip kaip gaminau aš ir visus patarimus surašysiu, kuriuos perskaičiau kulinariniame žurnale. Taigi raitojamės rankoves ir kimbam į darbą. Olandiškas padažas (Hollandaise) tinka gardinti Benedikto kiaušinius, bet dabar žinau, kad šį padažą gaminsiu ir su juo valgysiu daržoves, žuvį ir bet kaip ruoštus kiaušinius. (...daugiau) Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 1
2 vienetai kiaušinių
1 litras vandens
15 mililitrų obuolių acto
Padažui:
100 mililitrų sviesto (tirpinto)
2 vienetai kiaušinių trynių
2 šaukštai vandens
10 mililitrų citrinų sulčių
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Plačiame puode užverdame vandenį. Įpilame actą. Sumažiname kaitrą, kad vanduo vos vos judėtų, o ne kunkuliuotų.
2.
Kiaušinį įmušame į indelį, geriausiai su snapeliu. Plakimo šluotele puode suformuojame sūkurį. Kiaušinį įleidžiame iš indelio tiesiai į sūkurio centrą. Taip iš karto įleidžiame antrą kiaušinį. Vienu metu galima virti tik du kiaušinius. Verdame 4 min.
3.
Kiaušinius po vieną išimame kiaurasamčiu ir dedame ant popierinių rankšluosčių. Nusausiname, jeigu reikia nupjaustome nereikalingas ir negražias baltymo dalis. Benedikto kiaušinį valgiau su olandišku padažu (tai klasikų klasika ir šio dueto atskirti negalėjau), sūdyta lašiša, avokadu ir su Švarcvaldo kumpiu.
4.
Gaminame padažą: pasiruošiame du skirtingų dydžių puodus. Vieną naudosime, kaip garų vonelei, o kitame gaminsime padažą. Didesnį puodą su vandeniu užkaičiame ant viryklės. Kai vanduo užvirs, ant jo dedame kitą puodą. Svarbu, kad viršutinio puodo dugnas nesiektų vandens. Vanduo turi vos vos judėti, o ne smarkiai kunkuliuoti.
5.
Į puodą, kuriame gaminsime padažą, įmušame trynius, įpilame vandenį ir plakame šluotele, kol tryniai pavirs tiršta puta. Tada įmaišome tirpintą ir pravėsusį sviestą. Nenustodami plakti įmaišome citrinos sultis. Padažą pagardiname druska ir pipirais. Nukeliame nuo garų. Padažas paruoštas.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital