Beliašai

AUTORIUS:
Olga
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 237)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 237)
Beliašai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
400 gramų miltų
1 stiklinė pieno
1 vienetas kiaušinių
7 šaukštai aliejaus
8 gramai sausų mielių
1 šaukštelis cukraus
1 šaukštelis druskos
Įdarui:
300 gramų faršo
1 vienetas kiaušinių
1 vienetas svogūnų (smulkinti)
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
Kepimui:
pagal poreikį aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Pieną pašildyti iki kambario temperatūros, jame išmaišyti cukrų ir mieles. Uždengti ir palaukti, kol susidarys „kepurėlė“ (~ 10 minučių). Įmaišyti kiaušinį.
2.
Į didelį dubenį persijoti miltus, suberti druską, supilti aliejų ir pieną su mielėmis. Gerai išmaišyti. Svarbu nepadauginti miltų. Tešla turi būti labai minkšta, netgi lipni. Lengvai pabarstyti miltais, pridengti ir leisti pakilti.
3.
Paruošti įdarą: faršą, kiaušinį, svogūną, druską ir pipirus gerai išmaišyti.
4.
Pakilusią tešlą lengvai paminkyti. Ant stalo pabarstyti šiek tiek miltų, atgnybti nedidelius tešlos gabaliukus, juos iškočioti (paplotėlis 0,5 cm storio), ant viršaus dėti po šaukštelį paruošto faršo, faršą šaukšteliu išploti, kad įdaras nebūtų storas ir greičiau iškeptų. Tešlos kraštelius suimti, paliekant viršuje nedidelę skylutę.
5.
Kepti karštame aliejuje mėsos įdaru žemyn. Dedant į keptuvę, paspausti beliašo viduriuką taip, kad mėsa liestųsi prie keptuvės. Kai apskrus, apversti, keptuvę uždengti ir dar pakepti. Skanaus!
AUTORIUS: Olga
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (20)
Kristina
2024-02-25 10:41
Kepu bet su desros ir surio idaru ATSAKYTI
Monika
2022-06-26 18:48
Sudėjus mielės su cukrumi kaitinate ar kaip? ATSAKYTI
Greta
2022-06-27 09:37
Nėra recepte mielių kaitinimo :) Pirmiausia pieną pašildyti iki kambario temperatūros, tada sudėti mieles ir nieko daugiau kaitinti nereikia ;) ATSAKYTI
Liucija
2022-05-08 22:02
Labai skanus, tesla lengvai gaminasi ir mynksti beliasai net sekancia diena:) ATSAKYTI
Egle
2022-02-16 15:28
Darau dabar miltu reikia tikrai daugiau, pagal toki kieki gaunasi kaip mieliniu blynu tesla, proporcijos neatitnka, laukiu kol pakils tesla. Nezinau kas gausis
ATSAKYTI
Simone
2021-01-08 20:08
Nežinau kaip Jums,man miltu tijrai daugiau reikejo beveik 550ir dar kociojimui stikline pieno 300ml.gavosi ATSAKYTI
Saulė
2020-05-30 19:16
Stiklinė pieno 250ml?ar 200ml? ATSAKYTI
Vilmutė
2020-06-05 14:58
Viena stiklinė įprastai yra 250 ml ATSAKYTI
Grazina
2018-02-11 13:18
Siandien kepiau!!! Super! ATSAKYTI
Daiva
2018-01-24 13:17
Superiniai beliašai, labai tiko vištienos blauzdelių faršas. ATSAKYTI
Irena
2017-07-01 12:40
Jau dariau ir patiko,labai. ATSAKYTI
Gabija
2016-12-02 13:47
Aurelija, reikia tešlai kiaušinio. Jis pirmame gaminimo žingsnyje nurodytas :) ATSAKYTI
Aurelija
2016-11-30 15:26
O i tesla kiausinio nereikia?nes jis yra pazymetas ATSAKYTI
Dovilė
2016-10-18 14:08
Jau ne pirma karta darau labai visiems patinka! Super receptas siandien vel juos gaminsiu ATSAKYTI
Indra
2016-09-06 11:16
Pabandziau, pasaka kaip lengva ir labai skanus! Aciu , aciu uz receptuka!!! ATSAKYTI
Vita
2016-02-16 11:13
Kepiau jau ne viena karta siuos beliasus labai skaniai gaunasi :) ATSAKYTI
mindaugas
2015-11-19 16:51
Labai skaniai gavosi tai pirmas mano gamintas patiekalas.aciu!!!
ATSAKYTI
zita
2015-02-07 16:39
labai skanu,visiems patiko
ATSAKYTI
karolina
2012-10-03 17:46
prima karta dariau dariau, taciau pavyko puikiai!! labai labai skanus! gana greitai pasidaro :) aciu uz puiku recepta ATSAKYTI
Regina
2011-10-31 17:28
Tikrai superiniai gavos:} ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital