Jautienos befstrogenas pagal V. Pochliobkiną

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Jautienos befstrogenas
Jautienos befstrogenas
Jautienos befstrogenas
Jautienos befstrogenas
Jautienos befstrogenas
Autorius apie receptą: Tinkamai pagamintas befstrogenas yra nerealaus skonio. Befstrogenas gaminamas daugelyje šalių ir turi daug variantų. Patys populiariausi - su pomidorų pasta (dažniausiai Tinkamai pagamintas befstrogenas yra nerealaus skonio. Befstrogenas gaminamas daugelyje šalių ir turi daug variantų. Patys populiariausi - su pomidorų pasta (dažniausiai gaminamas Rusijoje ir Rytų Europoje, iš dalies Skandinavijoje), ir su grybais bei garstyčiomis (populiaresnis JAV ir Vakarų Europoje). Rusijos kulinarijos autoritetas Viljamas Pochliobkinas (gyvenęs 1923-2000) surinko ir ištyrinėjo daugybę medžiagos apie grafo A.G.Stroganovo (1795-1891) namuose gamintą patiekalą ir pateikė savo befsrogeno versiją. Pagal jo receptą pagamintas befstrogenas tiesiog tirpo burnoje (originalus Straganovo receptas nėra išlikęs). Gaminant befstrogeną svarbu išsirinkti tinkamą mėsą ir jos neperkepti. Befstrogenui gaminti naudojama jautienos išpjova. (...daugiau) Ritos receptai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
500 gramų jautienos išpjovos
200 mililitrų sultinio (ar vandens)
2 vienetai svogūnų
4 šaukštai grietinės (riebios)
3 šaukštai ghee sviesto
2 šaukštai miltų
2 šaukštai pomidorų pastos
pagal poreikį druskos
pagal poreikį grūstų juodųjų pipirų
Patiekiant:
pagal poreikį bulvyčių fri (šaldytų)
pagal poreikį raugintų agurkų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Jautienos išpjovą supjaustome 0,5 cm storio riekelėmis, skersai raumenų. Lengvai pamušame ir supjaustome ilgomis siauromis juostelėmis.
2.
Mėsos juosteles apvoliokite miltuose, perteklių nupurtykite.
3.
Svogūnus supjaustykite itin plonais pusžiedžiais.
4.
Keptuvėje labai gerai įkaitinkite sviestą ir dėkite svogūnus. Svogūnai turi uždengti keptuvės dugną. Ant viršaus dėkite jautieną. Keptuvę uždenkite ir ant didelės kaitros kepkite 1,5-2 min., tuomet atidenkite, išmaišykite ir atidengę kepkite 1-2 minutes. Mėsa turi papilkėti ir imti blizgėti. Apkepinant mėsą, sūdyti nereikia.
5.
Kol kepa mėsa, atskirame inde sumaišykite grietinę, pomidorų pastą ir sultinį/vandenį. Mėsai papilkėjus pilkite grietinės mišinį. Išmaišykite, lengvai pasūdykite ir įberkite pipirų pagal skonį. Kaitrą mažiname iki minimumo, uždengę troškiname apie 10 min. Per tą laiką padažas turi sutirštėti, o mėsa ir svogūnai suminkštėti.
6.
Tiekite karštą su karštomis fri bulvėmis, raugintais/marinuotais agurkais, pomidorais. Skaniausias ką tik pagamintas.
Patarimai:
Naudojau brandintą išpjovą ir ji buvo paruošta per 10-15 min. minkštutėlė. Visa befstrogeno sėkmė priklauso nuo jautienos kokybės. Jeigu jau susiruošėte gaminti, nepagailėkite pinigų gerai jautienai.
Rašyti komentarą
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
helovinas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital