Beef Stroganoff - geriausias jautienos befstrogeno receptas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Beef Stroganoff - geriausias jautienos befstrogeno receptas
Beef Stroganoff - geriausias jautienos befstrogeno receptas
Beef Stroganoff - geriausias jautienos befstrogeno receptas
Beef Stroganoff - geriausias jautienos befstrogeno receptas
Beef Stroganoff - geriausias jautienos befstrogeno receptas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
600 gramų jautienos antrekoto (naudojome „Feel the Beef“)
300 gramų pievagrybių
2 stiklinės jautienos sultinio
150 gramų grietinės
1 vienetas svogūnų
2 šaukštai sviesto
2 šaukštai kvietinių miltų (arba krakmolo)
2 skiltelės česnako
1 šaukštas dižono garstyčių
pagal poreikį aliejaus
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Jautienos antrekoto kepsnius šiek tiek suploniname pamušdami mėsos plaktuku ar tiesiog kumščiu. Jautieną supjaustome juostelėmis, kurių plotis būtų maždaug 3/4 centimetro. Jautienos juosteles pabarstome druska ir pipirais.
2.
Keptuvėje gerai įkaitiname aliejų, dedame jautieną (būtų gerai, kad jautienos gabalėliai per daug nesiliestų, todėl galima kepti dalimis. Kepant tokiu būdu mėsa apskrus, o ne išsitroškins). Mėsą kepame ant didelės kaitros minutę, tuomet greitai apverčiame kiekvieną gabalėlį ir kepame dar 30 sekundžių. Apskrudusią jautieną atidedame.
3.
Į keptuvę dedame sviestą, kai jis išsilydo, sudedame juostelėmis smulkintą svogūną ir pievagrybius. Kepiname ant vidutinės kaitros apie 5 minutes, kartas nuo karto pamaišydami. Įtarkuojame česnaką ir kepiname dar minutę.
4.
Prie daržovių beriame miltus, išmaišome ir kaitiname dar minutę.
5.
Prie daržovių po truputį vis maišydami supilame sultinį.
6.
Į padažą dedame garstyčias ir grietinę, maišome, kol padažas taps vientisos tekstūros. Kaitiname padažą ant vidutinės kaitros apie 5 minutes, kol sutirštėja. Paragaujame ir, jei trūksta, pridedame druskos ir pipirų.
7.
Grąžiname jautieną (su visomis sultimis) į keptuvę su padažu ir troškiname 3 minutes. Ilgiau troškinti nerekomenduojama – kuo ilgiau kaitinsite jautieną, tuo ji bus kietesnė.
8.
Kaip garnyras puikiai tinka bulvių košė arba mėgstami al dente virti makaronai. Žinoma, ir jūsų mėgstamos šviežių daržovių salotos!
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital