Burgundiškas jautienos troškinys su pievagrybiais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Burgundiškas jautienos troškinys su pievagrybiais
Burgundiškas jautienos troškinys su pievagrybiais
Burgundiškas jautienos troškinys su pievagrybiais
Burgundiškas jautienos troškinys su pievagrybiais
Burgundiškas jautienos troškinys su pievagrybiais
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1 ir 1/5 kilogramo jautienos (naudojome „Feel the Beef“ jautieną troškinimui)
600 mililitrų raudono sauso vyno (Pinot Noir arba Chianti švelnesniam skoniui)
500 mililitrų jautienos sultinio
250 gramų rudųjų pievagrybių (nedidelių)
150 gramų šaltai rūkytos šoninės
2 vienetai morkų
10 vienetų perlinių svogūnų (apytikriai)
1 saujelė čiobrelių (šviežių)
4 skiltelės česnako
3 šaukštai kvietinių miltų (arba kukurūzų miltų)
2 šaukštai sviesto
2 šaukštai pomidorų pastos
2 vienetai lauro lapų
pagal poreikį aliejaus
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal poreikį petražolių (šviežių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Jei turite, šiam patiekalui geriausia naudoti ketaus puodą, kuriame galima ir kepti, ir troškinti. Jei neturite, tuomet apkepinimui reikės keptuvės, o vėliau – troškinimui orkaitėje tinkamo puodo.
2.
Puode / keptuvėje apkepiname kubeliais pjaustytą šoninę. Apkepintą šoninę atidedame.
3.
Šoninės išskirtuose riebaluose apkepiname perlinius svogūnus ir pievagrybius. Apkepusius atidedame.
4.
Į puodą / keptuvę pilame aliejaus ir ant didelės kaitros per kelis kartus apskrudiname jautienos gabalėlius. Pilnai iškepti nereikia, svarbiausia kuo geriau apskrudinti gabalėlių išorę. Skrudinamą jautieną pabarstome druska, pipirais ir apskrudusią atidedame.
5.
Keptuvėje / puode išlydome sviestą, suberiame stambiais gabalėliais pjaustytas morkas, kepiname apie 5 minutes. Įtarkuojame česnaką ir kepiname dar minutę. Sudedame pomidorų pastą, išmaišome. Beriame miltus, išmaišome.
6.
Palengva pilame sultinį, visą laiką intensyviai maišydami, kad padažas būtų tolygus, be miltų gumulėlių. Tuomet supilame vyną, užverdame. Įberiame šiek tiek druskos, pipirų, dedame lauro lapelius ir čiobrelį, į puodą grąžiname šoninę ir mėsą.
7.
Perkeliame puodą į 160 laipsnių orkaitę ir troškiname 1,5 valandos. Galima troškinti ir ant viryklės, tuomet troškinkite uždengę dangčiu ant mažos kaitros, kad padažas visą laiką lengvai burbuliuotų.
8.
Po 1,5 valandos troškinimo, į puodą sudedame anksčiau apkepintus svogūnus ir pievagrybius, troškiname viską dar 1 valandą.
9.
Po 2,5 valandos orkaitėje mėsa bus itin minkšta, o padažas – tirštas ir aromatingas.
10.
Patiekti skaniausia su bulvių koše.
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital