1.
Biskvitams ant nedidelės ugnies pakaitiname sviestą, pieną, medų ir cukrų. Truputį atvėsiname, supilame išplaktą kiaušinį, išmaišome. Sodą užgesiname actu, supilame į turimą masę ir iš karto greitai išmaišome. Miltus persijojame su druska. Po truputį beriame į skystą masę, maišome, kol galėsime minkyti tešlą. Tešla turi nelipti prie rankų, bet būti minkšta (tiek, kad galima būtų kočioti). Tešlą dėti į dubenį, uždengti rankšluostėliu ir leisti pastovėti 15 min. Tuomet padalinti ją į 9 gabaliukus. Išsikirpti iš storesnio popieriaus 18 x 23 cm. stačiakampį. Apvedžioti jo kontūrus ant 9 kepimo popieriaus lapų - tai bus lakštų forma. Iškočioti ant apvedžiotų stačiakampių kiekvieną lakštą labai labai plonai (!!!) šiek tiek už kontūro, kad biskvito liktų trupiniams, kai apipjausime kraštus (trupinių reikia visai nedaug). Keliose vietose subadome šakute, kad kepant nekiltų "burbulai".
2.
Kepame po vieną lakštą 180 C orkaitėje apie 3-5 min. Žiūrėkite pagal savo orkaitę - kai lakštai gražiai paruduoja, traukite iš orkaitės. Iš karto juos apipjauname (!) uždėję iš popieriaus iškirptą formą, nes jie akimirksniu kietėja. Jie ir turi būti kieti ir trapūs - vėliau sutepti kremu jie suminštės.
3.
Kremui želatiną užpilame 40 ml. šaltos grietinėlės. Likusią grietinėlę išplakame iki standumo kartu su cukrumi ir vanilinu. Išbrinkusią grietinėlėje želatiną pakaitiname ant nedidelės ugnies, kol želatina ištirps. Atvėsiname iki kambario temperatūros, atsargiai supilame į išplaktą grietinėlę, truputį paplakame elektriniu plaktuvu nedideliu greičiu. Tuomet padidiname plakimo greitį ir vėl išplakame iki standumo - tai užima ne daugiau nei pusę minutės. Truputį grietinėlės atidedame papuošimui (man užteko 4-5 didelių šaukštų). Į likusią sudedame grietinę, išmaišome iki vientisos masės. Pastatome į šaldytuvą, kad kremas šiek tiek "apstingtų", ir juo galėtume tepti lakštus.
4.
Karamelė papuošimui nebūtina. Jos virimo procesas nėra toks paprastas. Тortą galite puošti tiesiog trupiniais, grietinėle. Puode cukrų su vandeniu užvirinti nuolat maišant. Puodo kraštus (palei skystį) karts nuo karto perbraukti vandenyje sušlapinta šluotele (teptuku), kad ant sienelių nesusidarinėtų cukraus kristalai. Sumažinti ugnį iki vidutinės ir virti tol, kol išgaruos skystis ir cukrus taps birus, baltas. Intensyviai maišant kaitinti toliau - cukraus "milteliai" ima tirpti ir lydosi į rudą karamelę. Kai tik ištirpsta cukrus - nukeliame nuo ugnies, supilame grietinėlę, išmaišome. Atsargiai, nes į karštą karamelę supylus šaltą grietinėlę ji gali taškytis! Dedame sviestą, maišome, kol ištirps. Atvėsiname. Man karamelė vis tiek ėmė kristalizuotis, todėl aš ją perkošiau per smulkų sietelį. Perkošto kiekio užteko tortui papuošti.
5.
Lakštus pertepame kremu. Kremo sluoksniai bus ploni, tad apskaičiuokite, kad užtektų pertepimui ir šiek tiek viso torto aptepimui. Torto šonus apibarstome nuo torto lakštų likusiais trupiniais. Ant viršaus, palei kraštus konditeriniu švirštu papuošiame grietinėle. Tada atsargiai užpilame skystą karamelę. Statome į šaldytuvą ne mažiau nei 6 val., o geriausia visai nakčiai. Skanaus!