Biskvitinis tortas su karameliniu kremu - be galo skanus

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 23)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 23)
Biskvitinis karamelinis tortas
Biskvitinis karamelinis tortas
Biskvitinis karamelinis tortas
Biskvitinis karamelinis tortas
Biskvitinis karamelinis tortas
Autorius apie receptą: Paskutiniu metu gaminau desertus iš varškės, jogurto, uogų ir vaisių, tad norėjosi kitokio skonio deserto ar torto. Produktai paprasti, nėra sudėtingai pagaminamas, o skonis - Paskutiniu metu gaminau desertus iš varškės, jogurto, uogų ir vaisių, tad norėjosi kitokio skonio deserto ar torto. Produktai paprasti, nėra sudėtingai pagaminamas, o skonis - tikrai superinis. Receptas 20 - 22 centimetrų torto formai. (...daugiau) Andželika
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Biskvitui:
4 vienetai kiaušinių (L dydžio, kambario temperatūros)
125 gramai miltų
125 gramai cukraus
2 šaukštai vandens (karšto)
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
šiek tiek vanilės
Naminei karamelei:
150 gramų cukraus
120 gramų grietinėlės
Kremui:
500 mililitrų pieno
150 gramų sviesto (minkšto)
2 vienetai kiaušinių
70 gramų cukraus
60 gramų kukurūzų krakmolo
šiek tiek vanilės
Sulaistymui:
70 mililitrų kavos (karamelinės arba šokoladinės Cappuccino)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kiaušinius su karštu vandeniu ir vanile trumpai paplakti, po to įberti cukrų ir dar plakti apie 10 minučių. Tada atsargiai įmaišyti persijotus miltus su kepimo milteliais.
2.
Torto formos dugną iškloti kepimo popieriumi ir sutepti aliejumi. Formos kraštų netepti, tai svarbu, nes kitaip biskvitas neiškils. Tešlą supilti į formą ir kepti 180 C laipsnių temperatūroje apie 40 - 50 minučių. Ar iškepė, patikrinti mediniu pagaliuku. Nuo iškepusio biskvito atsargiai nuimti formą, apversti ir palikti ant grotelių visiškai atvėsti. Biskvitas pagal šį receptą būna aukštas, purus ir minkštas.
3.
Karamelei pagaminti į puodą įpilkite cukrų ir kaitinkite ant mažos ugnies, kol pradės ruduoti ir ištirps. Tada įpilkite pašildytą grietinėlę, išmaišykite ir trumpai pavirkite, kol bus vientisa masė. Palikite atvėsti.
4.
Kremui 400 mililitrų pieno pakaitinkite iki virimo. Likusį pieną (100 ml) išplakite su cukrumi, kiaušiniais, krakmolu ir vanile. Ploną srovele supilkite į karštą pieną ir maišykite. Trumpai pavirkite, kol jis sutirštės. Nuėmus nuo ugnies įmaišykite į jį karamelę, uždenkite maistine plėvele ir palikite atvėsti. Išplakite minkštą sviestą ir palaipsniui įmaišykite į atvėsusį kremą.
5.
Biskvitą perpjaukite į 3 dalis. Pirmą lakštą dėkite ant lėkštės, sudrėkinkite "kapučinu", dėkite trečdalį kremo, tada antrą biskvitą, vėl "kapučino" ir taip toliau. Viršų ir šonus taip pat aptepkite kremu. Šonus apibarstykite tarkuotu šokoladu ir palikite tortą šaldytuve mažiausiai 5 valandoms. Puošti pagal savo fantaziją.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Beata
2019-04-01 12:08
Laba diena, sakykit kodėl iplakus sviestą į kremą, kremas praranda vientisumą? Atrodo kaip su smulkiom sviesto dalelėm? Man taip jau yra įvykę su plikytu kremu napoleonui ir dabar šitam karameliam. Buvo gražus gintarinis gal tik kiek skystokas, o isplakus su sviestu pasidaro negražus. Ar isplakus sviestą iki purios masės su kremu maišyti mixeriu ar šaukštu? Beje pats tortas skanus ačiū :) man tik biskvitas toks aukštas nesigavo tai vieną pjoviau pusiau, ir vieną dakepiau iš pusės produktų kiekio ATSAKYTI
Sigrida
2019-05-06 00:37
Cia gali buti, kad sviesto ir plikyto kremo temperaturos skyresi. ATSAKYTI
Diana
2019-05-07 12:31
Taip, gali būti dėl temperatūrų skirtumo, bet aš siūlyčiau daryti atvirkščiai - ne sviestą įplakti į kremą, o kremą įplakti pamažu į sviestą. Visada taip darau iš konsistencija būna puiki! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital